2017.02.22. 13:53:30 11519 293

Chia mag a pudingon túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közelmúltban jelentős mennyiségű chia magot vásároltam, viszont úgy vagyok a chiapudinggal, mint a kásákkal is, nagyon hamar megunom őket. Elkezdtem keresgélni, hogyan használhatnám még fel, de a süteményekbe csak 1-2 kanállal javasolnak, így a sósabb ételek felé vettem az irányt.

Chia mag puding - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chia mag puding

Chia magos kréker

4 ek. chia magot 1,2 dl vízben 1 órán át dagadni hagyunk. A többi hozzávalót, azaz 4 ek. kendermagot, fél bögre mandulalisztet, 2 ek. olívaolajat és egy csipet sót összevegyítünk. Ehhez a mixhez keverjük a chia pudingot, és tészta állagúvá dolgozzuk.

Két, a tepsink méretével egyező sütőpapír között jó vékonyra nyújtjuk a tésztát, és egy késsel tetszőleges szeletkéket vágunk a tésztába. 200 fokon 15-18 perc alatt ropogósra sül. Miután kihűlt, a bevágott részeknél fogva el tudod tördelni a tésztát.

Egyszerű és nagyszerű recept, ha egészséges nassolni valóra vágysz!

Chia magos kenyér

Hozzávalók:

  • Fél-fél csésze chia mag, napraforgómag, tökmag és őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • Fél-fél tk só és kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz

Elkészítés:

Először keverd össze a száraz hozzávalókat, majd lassan add hozzá a vizet is. Kicsit várj, hogy a magok megszívhassák magukat a nedvességgel. Egy tepsiben oszlasd szét a tésztát vekni szerű formára, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. 25 perc elég is lesz neki, de ne vedd ki egyből a sütőből a kenyeret, hanem hagyd benn az elzárt sütőben még további 5 percig. Csak teljesen kihűlt állapotban szeleteld! Természetesen az ízesítésnek csak a fantáziád szab határt.

Plusz egy tipp – arcpakolás!

Egy igazán egyszerűen elkészíthető pakolást is hoztam nektek, amit egyik ismerősöm ajánlott:

Lehűtött, 1,5 dl (jó minőségű teafűből főzött) zöldteába kell belekeverni két kanál chia magot, és néhány órát állni kell hagyni, hogy a magocskák jótékony összetevői kioldódjanak, és gél állagot kapjunk. Felhasználás előtt jól keverd össze a masszát, majd kend fel az arcodra, és hagyd fent jó 20 percig. Ha letelt az idő, csak vízzel kell lemosni a maszkot.

Hogy mit tud ez a pakolás? Gyulladáscsökkentő hatású, kisimítja a ráncokat és nyugtatja a bőrt.

Bár a chia mag rendkívül egészséges, de jóból is megárt a sok, így óvakodjunk a chia mag túlzott fogyasztásától! A Nébih a túlzott chia mag fogyasztás veszélyeire figyelmeztet>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...