2020.07.17. 15:53:51 10521 266

Check lista strandra: Ezeket ne hagyd otthon, ha vízpartra mész!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon idilli és szabad elképzelés, hogy felkapjuk a bikinit, meg a papucsot, esetleg még egy törölközőt és már indulhatunk is a partra. És bár elsőre rendkívül kényelmesnek tűnhet, már rövid távon is szembesülünk vele, hogy nem volt átgondolt döntés. Főként, ha gyerekekkel indultunk pancsolni. Összegyűjtöttük, mi az, amit mindenképp vigyél magaddal a fürdőrucin és papucson túl!

Strandcuccok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strandcuccok

A strandolás a nyár egyik legszebb és legizgalmasabb pontja, érdemes hát maximálisan kiélveznünk a hűsítő víz közelségét. Ha már reggelit követően kimegyünk a vízhez, még a rendkívül magas UV sugárzással terhelt időszakot (körülbelül 12 és 15 óra között) megelőzően is kipancsolhatjuk magunkat. Ehhez azonban nem árt már előző nap bepakolni a strandtáskát, hogy semmi ne maradjon otthon.

Az egészség mindig az első helyen

Az UV sugárzás káros hatásairól soha nem szabad megfeledkeznünk és ez nem csak a melanóma kialakulásának megelőzésére vonatkozik, de például a szemeink védelmére is. Bőrünket magas faktorszámú naptej rendszeres, alapos felvitelével óvhatjuk és bármilyen vonzó is a forró napsugár érintése, mindig igyekezzünk árnyékban maradni. Ha a strandon nincs elegendő árnyékos terület, vigyünk magunkkal félig nyitott strandsátrat, napernyőt. A szemeink egészségét bizonyítottan UV szűrős napszemüveggel őrizzük és nem árt egy széles karimájú szalmakalapra is szert tenni (ez egyébként a napszúrás és a leégés megelőzésben is segítség).

Víz mellé víz

Ez különösen akkor fontos, ha olyan vízpartra megyünk, ahol nincs kényelmesen elérhető büfé. A melegben a szervezet hidratálása elengedhetetlen és ezt sajnos a körülöttünk lévő medencevíz nem fogja megtenni helyettünk.

Kell valami a csendes pihenőre

Egy felfújható párnácska, egy pléd, amin kényelmesen heverhetünk és egy jó könyv segít kellemesen tölteni azt az időt, amikor nem javasolt a napra kimerészkedni. Ha társasággal vagy gyerekekkel megyünk, anélkül is találhatunk jópofa elfoglaltságot, hogy komolyabb felszerelést vinnénk magunkkal. Elég egy kockás füzet meg néhány toll és indulhat az ország-város, a torpedó, az amőba, vagy akár az akasztófa. Keresztrejtvényt is mókásabb együtt töltögetni és máris elillan a csendes pihenő ideje. Ha aktívabban pihennél, vigyetek egy labdát, a passzolgatásól, a „macska-egér” játékon át a kidobóig csak a fantázia szab határt.

Kicsikkel

Ha gyermekkel strandol az ember, persze fel sem merül benne, hogy egy szál bikinit vigyen el az útra, hiszen a korosztálytól függően számos dologra mindenképp szükség lehet az úszópelustól a rágókáig, de amire talán nem gondolnánk, hogy csere-fürdőruhát is érdemes nekik bekészíteni. A csemete kijön a vízből és amíg megszárad rajta a fürdőruha, addig bizony vacog. Ám, ha gyorsan átcseréli a szárazra, a komfortérzete jóval kellemesebb lesz és a megfázás esélye is csökken.

Nem kell kütyü

Az időjárás jelentés, a térképes tájékozódás, a kapcsolattartás, az unaloműzés, sőt olykor már a fizetés is a telefonunkon keresztül történik. A strandra mégsem érdemes ezeket az okoseszközöket magunkkal cipelni. Közösségi média és fotók helyett éljük meg a napot, agyban gyűjtsük az emlékeket, minden mással kapcsolatban pedig hagyatkozzunk a való élet szereplőire. Ezzel nem csak sokkal pihentetőbb lesz a napunk, de az olykor igen drága kütyüt sem lopják el, nem vizezzük össze és nem lépünk rá strandröplabda közben. Családonként/társaságonként egy telefon is bőven elég, ha valamiért segítségre volna szükségünk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...