2017.01.22. 17:43:47 13559 310

„Bosszantó” tincsek – Élet hosszú hajjal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy derékig, hátközépig, de akár a vállig érő haj is gyönyörű bír lenni. Ha a hajkorona tulajdonosa kellő kreativitással, kézügyességgel rendelkezik, igazi mesterműveket lehet kihozni a hosszú hajból. Ám néha igencsak bosszantó bír lenni az élet ezekkel a hosszú tincsekkel, pláne, ha épp rakoncátlan napjaikat élik.

Hosszú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj

Mert hiába gyönyörű, ragyogó, ápolt hajkorona, vannak időszakok, amikor nehéz vele, illetve léteznek problémák, melyek szinte minden nap bosszúságot okoznak.

Hosszú haj = több stressz?

Ha ez így nem is teljesen igaz, az valószínű, hogy aki hosszú hajjal rendelkezik, annak több időt kell fordítania annak ápolására, karbantartására. Meghát a frizura elkészítése is több időbe telik. Ez egy-egy sietős napon akár egy plusz stresszforrás is lehet.

Hosszú haj = magasabb költségek?

Akár igaz is lehet, hiszen a hosszabb tincsekre több hajápolószer kell. (Viszont a fodrászon lehet spórolni, mert míg a rövid frizura állandó kiigazításra szorul, akár havonta, kéthetente is látogathatjuk a fodrászunkat, addig a hosszú „sörénynél” akár hetekig, hónapokig is kerülhetjük a hajszobrászt.)

Hosszú haj = mindenhol haj?

Hát, ez valahogy így van! A rövid tincseknél alig-alig vesszük észre, ha lehullik egy-egy szál, ám a hosszú haj esetében az az érzésünk, hogy mindenhol haj van és mintha soha nem takarítottunk volna. Ott vannak a padlón, a mosdókagyló szélén, az ágyban, a kádban, a pulcsinkon, a párunk pulcsiján és még sorolhatnánk. És ami a legrosszabb, hogy a lefolyóban is remekül megtelepszik, gyakran dugulást okozva ezzel.

Hosszú haj = nehezebb öltözködés?

Azért olyan nagy nehezítésre nem kell gondolni, de az tény, hogy sokszor megnehezíti az indulást a ragyogó sörény. Mert ki kell bányászni a kabát alól, belecsavarodik a sálba, beleakad a nyakláncba, és így tovább. Hát igen, a hosszú haj néha stresszes.:-)

Hosszú haj = valami mindig hiányzik?

Némi túlzással ez így van. Ha hosszú a hajad, és sietned kellene, így nem bíbelődnél egy frizura elkészítésével, csak egy hajgumi vagy hajcsat segítségével fognád össze, szinte 1000 %, hogy éppen akkor nem találsz se egy hajgumit, se egy hajcsatot. Ugye, hogy a hosszú haj tényleg egy plusz stresszforrás?

Hosszú haj = kevesebb idő?

Meglehet. A hosszabb tincseket több időbe telik megmosni, meg- illetve beszárítani. Ha göndöríteni, esetleg vasalni szeretnéd, az még plusz idő.

Hosszú haj = örökös pánik?

Hát, ha nem is örökös, de az ember lánya a fodrász előtt biztos stresszel egy kicsit. Mert tudjuk, hogy a „csak egy pár centit vágj a végéből” kezdetű kívánságból mennyi lesz, és otthon mennyi ideig is siratjuk azokat az elveszített (jóval több, mint) pár centiket.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.