2021.08.16. 15:33:38 9080 240

Bortúra és egyéb finomságok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valódi gourmet élményre vágysz, mert szereted a finom borokat, a fenséges étkeket és ízeket, illetve a csodás tájat, akkor irány a Balaton. A nyaralást egy kicsit ebből a szempontból is megtervezheted, mert olyan sok a remek célpont, hogy nehéz választani. Mindenkinek más tetszik, sokfélék vagyunk, de szerencsére minden pincészetnek megvan a maga erőssége, így meg tudjuk találni a számunkra megfelelőt. Bortúrára fel!

Bor, ízek, Balaton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bor, ízek, Balaton

A tó északi és déli partja is kiváló borászokat sorakoztat fel, olyanokat, akiket érdemes meglátogatni. A bortúra az a program, amely sokkal nagyobb élményt nyújt, mint a borkóstoló, mert a borász személyisége is felteszi a pontot az i-re, de egyúttal olyan borok is asztalra kerülhetnek ilyenkor, amelyeket egyébként nem forgalmaznak máshol.

Balaton bortúra

Ha szereted a vöröset, akkor a déli parton kezd a kóstolgatást! Az ottani löszös talaj kedvez a kerek, gyümölcsös vörösboroknak. Balatonlellén Bujdosóék pincészete komoly vörösbor készlettel rendelkezik, ebből is a különleges cabernet sauvignon Ibituba ízvilága biztosan emlékezetes marad. A Kristinus Borbirtok néhány éve nyitotta meg kapuit. Itt is élvezhető már a sok munka eredménye egy isteni vacsora mellett, bormozival és kóstolóval, ahol a csúcs merlot utánozhatatlan. Az északi parton a Hegyestű mellett találjuk a Liszkay Borkúriát. Itt a házigazda zongorajátéka mellett élvezhetjük a kóstolást, és a vörösboruk is isteni. Ha a lovak is elvarázsolnak, akkor sétakocsikázz Szigligeten a vulkánok völgyében. Közben betérhetsz a szigligeti Szent Antal pince hűvösébe. Akik nem pattannak nyeregbe, mert erre is adott a lehetőség, lovasfogatról élvezhetik a táj csodás panorámáját. A bor mellett a pogácsát némi pálinkával kísérjük, majd jöhet a borkóstolás Balaton festői látképe mellett, ízletes falatkákkal tarkítva. Itt is vásárolhatunk palackozott borkülönlegességeket. Ha kifejezettem “magaslati levegőt” szeretnél szívni, irány Badacsony legmagasabb pontja! Itt egy kellemes teraszon fogyaszthatod el a Laposa család birtokán a borkocsonyát, de ne hagyd ki a többi tételt sem, miközben az eléd táruló panorámában gyönyörködsz. Ha valami újdonságra vágysz akkor ne hagyd ki a néhány "lépéssel" arrébb található balatonszárszói Ösztön Pincét se. Kedves barátom, Széles Zoltán adta borászkodásra a fejét néhány éve, hátrahagyva a budapesti őrületet. Először rendkívül kíváncsian figyeltük a ténykedését, de nem kell őt félteni. Ez az ember amihez csak nyúl, abból csoda lesz. Hát a borral is így járt! Ma már élvezettel kóstolgathatjuk a finom nedűt vele és nagyon kedves felesége társaságában, a csendes kis birtokán szinte "harapható" friss levegőt szippantva.

Budapest és bor

Ha nem tudsz eljutni Balatonra se búsulj. Van a belvárosban egy kis zug, nem messze a Liszt Ferenc tértől. Egy utcányira a turista forgatagtól megbúvó aprócska csoda. Belvárosi félreeső sziget, ahol leülhetsz egy pillanatra élvezni a borok ízeit. Ha behunyod a szemedet még a balatoni kép is beugrik. Két, nagyon kedves fiatalember navigál majd a borok világába a Parlé-ban. Csepreghy Márk tulajdonos gondoskodik arról, hogy sose unatkozz. Akár magyarul, akár angolul szeretnél ismerkedni és barátokra lelni valami kellemes kis boros beszélgetés alatt, itt biztos, hogy mindig találsz valakit. Igazi közösségi élet és világ éledezik ezen a helyen, kár lenne kihagyni. Bárhová is mész, akárhol nyaralsz és pihensz, a bor mindig jó kísérő lehet a kellemesen bolyongó, zsibongó gondolataid mellé. Élvezd ki a nyár, majd később az ősz minden pillanatát, hogy feltöltődj!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...