2015.02.22. 15:23:44 8642 315

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki brit tudósok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére "fiatalítani".

Étcsoki | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étcsoki | Fotó: 123rf.com

A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a véráramlást, megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a bőrt.

A 7,5 gramm csoki szelet annyi astaxanthint - az egyik legerősebb antioxidáns - tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó polifenolokat, mint 100 grammnyi feketecsokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.

Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négy heti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a véráramlást a bőrszövetekbe.

"Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja - idézte Ivan Petyaevet, a Cambrdige-i Egyetem egykori kutatóját, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

"A klinikai próbák során láttuk, hogy a gyulladás a bőrben elkezdett csökkenni, és a szöveteknek ebből előnye származott. 50-60 éves embereken próbáltuk ki, és azt találtuk, hogy a bőrt visszahozta a 20-30 évesek szintjére. Azaz javítottunk a bőr élettanán." - magyarázta Petyaev.

Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos.

Árát még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer innovációs csúcstalálkozón.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi köze van a szemed színének a személyiségedhez?

Arra a kérdésre, hogy mi a „legleleplezőbb” elem egy ember személyiségében, Natalie Engelbrecht pszichoterapeuta azt válaszolta, hogy: a szemszín. Mint kiderült, az egyik legfontosabb érzékszervünk színe nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem néminemű betekintést enged az egyének „mikrokozmoszába” is. Megnézzük, milyen izgalmas sajátosságok derültek ki még látószervünk színe kapcsán.

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.