2016.07.27. 15:39:43 10632 257

Boldog házasságot szeretnél? Akkor ezt a 7 dolgot ne csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A time.com riporterei Dave Willis, és felesége Ashley több évet töltöttek a boldog házasság titkának megfejtésével. Több, magukat boldognak valló házastársat interjúztattak, konferenciákon vettek részt, könyveket olvastak a házasságról, és terapeutákhoz is ellátogattak. Tapasztalataikat több cikkben gyűjtötték össze a Time részére, hogy mások is tanulhassanak belőle.

Esküvő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esküvő

Legújabb cikkükben azt foglalták össze, hogy mi az a 7 dolog, amit a boldog házasságban élők elkerülnek. Természetesen a „boldog házasság” nem azt jelenti, hogy nekik nincsenek problémáik, vagy, hogy minden tökéletes lenne, egyszerűen csak annyit, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, és konzekvensen odafigyelnek arra, hogy elkerüljék ezeket a dolgokat. Lássuk!

A szerzők a számokkal nem szeretnének fontossági sorrendet felállítani, hiszen mind a hét dolog egyértelműen nagyon fontos lehet.

1. Nem helyezik a karrierjüket vagy a hobbijukat a házasságuk elé!

Egy nagyon érdekes és elgondolkoztató dolgot fogalmaz meg Dave Willis: a házastársadnak a legjobbat add, amit ki tudsz magadból hozni. Azaz ne azt kapja, ami akkor marad, miután minden és mindenki másnak kihoztad magadból a legtöbbet. Értsd: a párod megérdemli, hogy esténként és hétvégén ne egy fáradt, teljesen kifacsart embert kapjon. Természetesen mindenkinek vannak kicsit dolgosabb vagy zsúfoltabb időszakai, de ne felejtsük el soha, hogy mi a fontosabb, hiszen hosszú távon senki nem éri be a „maradékkal”. Igyekezzünk megtartani az egyensúlyt.

2. Nem hoznak meg egymás nélkül fontos döntéseket!

Amikor összeházasodtok gyakorlatilag minden közös lesz, a vagyon és az adósság is, az álmok és a kihívások is. Ha ezt így gondolod, akkor a fontos döntésekből sem hagyod ki a párod, hiszen ez is egy módja annak, hogy elmélyítsétek a kötődést, és az egymás iránti tiszteletet is mutatja Willis szerint.

3. Nem hagyják magukra a párjukat egy nehéz helyzetben!

A jóban-rosszban a fogadalomban pontosan ezt jelenti: nem hagyjuk magára a párunkat, ha annak éppen egy nagyobb kihívással kell szembe néznie, vagy egy problémával kell megküzdenie. A kihívásokkal együtt néztek szembe, és ha mást nem is támogatást nyújtunk, mellette állunk a párunknak, hogy érezze, nincs egyedül.

4. Nem lógnak együtt olyan barátokkal, akik negatívan befolyásolják őket a házassággal kapcsolatban!

Ha egy barát folyamatosan negatívan nyilatkozik a házastársáról, netalántán még el is válna, és a házasságintézményét lesajnálja, s ez titeket érezhetően zavar, akkor nem kell vele lógni. Legyetek együtt olyan ismerősökkel, barátokkal, akik megerősítenek titeket a fogadalmatokban, és nem pedig gyengítik azt.

5. Nem viszik haza a stresszt!

Mindannyiunknak meg kell küzdeni a stresszel, a boldog házasok azonban amennyire csak lehet, ezt a családon kívül tartják, és nem terjesztik át saját frusztrációjukat a párjukra és a család többi tagjára. Más megoldást keresnek a levezetésére (pl.: sport). A családi fészket tudatosan igyekeznek megtartani egy boldog helynek, ami így a számukra is felüdülést nyújthat.

6. Nem beszélnek egymással tiszteletlenül!

Nem kell mindig egyetérteni, és nem is lehet. Egy-egy (vagy akár több) vita teljesen belefér egy jól működő házasságba, de a vitatkozás nem azt jelenti, hogy kígyót-békát vágunk egymás fejéhez. A boldog párkapcsolatban élők mindig megadják a másiknak a tiszteletet, és így is beszélnek egymással. Tudják, hogy egy csónakban eveznek, így közös megoldásra kell törekedni és nem lehet egy vesztes és egy győztes.

7. Nem ismerik a válás szót!

Ehhez az elkötelezettségnek olyan szintjére kell jutni a másik iránt, hogy probléma esetén tényleg fel se merüljön a válás lehetősége, mint egy lehetséges megoldás. Nem lehet úgy neki vágni egy házasságnak, hogy ha nem jön be, max. elválok… Egy ilyen hozzáállás már az elején elronthatja az egészet. Az, hogy hosszú évek óta egy párt alkotnak például a szüleid, az nem azt jelenti, hogy nem is lett volna okuk a válásra. Egyszerűen azt jelenti, hogy olyan szinten elkötelezettek egymás iránt, hogy ezt a szót a lehetséges megoldások listájából teljesen kiemelték, és azt javasoljuk, hogy tégy Te is így, ha valóban boldog házasságban akarsz élni.

Forrás: time.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...