2021.10.08. 17:30:49 6959 240

Beszélgetés: Úgy kell a léleknek, mint egy falat kenyér
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy nagyanyáink és nagyapáink még nem jártak ilyen-olyan terápiákra, pszichológusokhoz és mentál higiénés szakemberekhez, de talán nem is volt szükségük rá annyira, mint ennek a generációnak, hiszen a legfontosabbhoz hozzájutottak: a beszélgetéshez. Pletykálgattak, szidták az asszonyt vagy a férjet, zsörtölődtek is eleget, de őszinte beszélgetéseket is folytattak.

Beszélgetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszélgetés

Ma sokan csak úgy jutnak ehhez hozzá, ha fizetnek érte, pedig ha többször találkoznánk hosszabb időre szeretteinkkel, barátainkkal, és az együtt lét nem arról szólna, hogy telefont nyomogatunk, akkor azzal a mentális egészségünknek is jót tennénk.

Tény, hogy az érzéseinkről való beszélgetés segít abban, hogy megbirkózzunk a nehézségekkel. Ha nem is kapunk konkrét választ a kérdéseinkre, már az is sokat segít, ha elmondhatjuk valakinek a gondjainkat. Persze valaki olyannak, akinél biztonságban érezzük a titkainkat, és tudjuk, hogy csak a résztvevők között marad,a beszélgetés. Ha megnyílunk, azzal ösztönözhetjük a másikat, hogy ő is így tegyen. Támogatásra lelhetünk, és kevésbé érezhetjük magányosnak magunkat.

Szeretnél egy jót beszélgetni?

Tipp: Sokkal jobb beszélgetés kerekedhet, ha együtt csináltok valamit. Hívd át gyakrabban valamilyen könnyed munkára az anyukád vagy a barátnőd, esetleg főzzetek vagy süssetek együtt. Természetesen elmehettek kávézni is, de valamilyen közös tevékenység közben - ráadásul otthon - természetesebben alakulhat ki egy őszinte beszélgetés, mintha rákészülnétek.

S ha már úgy érzed, hogy kialakult egyfajta bensőséges hangulat a beszélgető partnerek között, akkor mesélj a legmélyebb érzéseidről is, akkor is, ha fájdalmas, mert ez hozza majd el a kívánt eredményt, nem a felszínes csacsogás.

Az érzéseket ugyanakkor nem könnyű egy szóval kifejezni. Ha nem megy neked sem, akkor csak gondold át, hogy milyen érzéseket kelt benned valami, mit csinálnál legszívesebben: kirohannál a világból, folyton csak csokit ennél vagy éppen beleütnél egy hatalmasat a falba? Mondd el valakinek! Meglátod, jót fog tenni, és minél többször élsz a beszéd adta lehetőségekkel annál kiegyensúlyozottabb leszel.

Forrás: mentalhealth.org.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...