2016.09.25. 08:23:22 10880 281

Belőle sosem elég – 1 tipp+1 trükk a kávéhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, hogy az ember csak azért issza, hogy túléljen, mondjuk egy munkanapot egy gyerek mellett átvirrasztott, esetleg barátokkal átmulatott éjszaka után. Ilyenkor csak felhörpintünk egy-egy pohárral, és már indulunk is tovább. De ha szerencsénk van, van pár percünk, fél órácskánk, hogy kiélvezzük a kávé finom ízét, illatát.

Reggeli kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli kávé

És ha egyéb elfoglaltságunk nincs kávézás közben, akár érdekességeket, tippeket is olvashatunk a finom barna itallal kapcsolatban. Akár most is!:-)

Tudtad…

... hogy mit keres a só a kávéban?

No és a kakaó? Mindkettő a víz keménységével függ össze. Mert a legideálisabb, ha közepesen kemény vízből (8-18 közötti érték) főzzük a kávénkat. Persze, elég kevés helyen adatik meg, hogy pont ilyen keménységű legyen a víz, de különböző trükkökkel segíthetünk ezen. Ha túl kemény a víz, még főzés előtt tegyél egy kis kakaót a kávéhoz. Ha túl lágy, egy csipet sóval segíthetsz ezen.

... hogy a kávét „fagyaszthatod” is?

Hogy a kávé fénytől, nedvességtől védve, zárt csomagolásban tartja meg legjobban finom aromáját? Szobahőmérsékleten 1, hűtőben tartva 4 hétig, fagyasztóban akár 3 hónapig is megőrzi illatát. Ha a „fagyóból” kerül ki a barna por, azonnal készítheted belőle a frissítődet.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.

A globalizáció nagyobb hatással van a mindennapi életünkre, mint gondolnánk

A globalizáció életünk minden aspektusának erőteljes meghatározójaként értelmezhető, ami olyan „természetesnek” és „normálisnak” gondolt dolgokban is érezteti a jelenlétét, mint egy avokádó vásárlása a helyi szupermarketben. Az országhatárokon azonban nem csupán termékek lépnek át, hanem különféle kulturális szokások is. Akkor mi is az a globalizáció voltaképpen, és miért nevezhetjük jelentőségteljesnek? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az alábbi sorokban.