2016.09.25. 08:23:22 10830 281

Belőle sosem elég – 1 tipp+1 trükk a kávéhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, hogy az ember csak azért issza, hogy túléljen, mondjuk egy munkanapot egy gyerek mellett átvirrasztott, esetleg barátokkal átmulatott éjszaka után. Ilyenkor csak felhörpintünk egy-egy pohárral, és már indulunk is tovább. De ha szerencsénk van, van pár percünk, fél órácskánk, hogy kiélvezzük a kávé finom ízét, illatát.

Reggeli kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli kávé

És ha egyéb elfoglaltságunk nincs kávézás közben, akár érdekességeket, tippeket is olvashatunk a finom barna itallal kapcsolatban. Akár most is!:-)

Tudtad…

... hogy mit keres a só a kávéban?

No és a kakaó? Mindkettő a víz keménységével függ össze. Mert a legideálisabb, ha közepesen kemény vízből (8-18 közötti érték) főzzük a kávénkat. Persze, elég kevés helyen adatik meg, hogy pont ilyen keménységű legyen a víz, de különböző trükkökkel segíthetünk ezen. Ha túl kemény a víz, még főzés előtt tegyél egy kis kakaót a kávéhoz. Ha túl lágy, egy csipet sóval segíthetsz ezen.

... hogy a kávét „fagyaszthatod” is?

Hogy a kávé fénytől, nedvességtől védve, zárt csomagolásban tartja meg legjobban finom aromáját? Szobahőmérsékleten 1, hűtőben tartva 4 hétig, fagyasztóban akár 3 hónapig is megőrzi illatát. Ha a „fagyóból” kerül ki a barna por, azonnal készítheted belőle a frissítődet.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!