2016.09.25. 08:23:22 10912 281

Belőle sosem elég – 1 tipp+1 trükk a kávéhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, hogy az ember csak azért issza, hogy túléljen, mondjuk egy munkanapot egy gyerek mellett átvirrasztott, esetleg barátokkal átmulatott éjszaka után. Ilyenkor csak felhörpintünk egy-egy pohárral, és már indulunk is tovább. De ha szerencsénk van, van pár percünk, fél órácskánk, hogy kiélvezzük a kávé finom ízét, illatát.

Reggeli kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli kávé

És ha egyéb elfoglaltságunk nincs kávézás közben, akár érdekességeket, tippeket is olvashatunk a finom barna itallal kapcsolatban. Akár most is!:-)

Tudtad…

... hogy mit keres a só a kávéban?

No és a kakaó? Mindkettő a víz keménységével függ össze. Mert a legideálisabb, ha közepesen kemény vízből (8-18 közötti érték) főzzük a kávénkat. Persze, elég kevés helyen adatik meg, hogy pont ilyen keménységű legyen a víz, de különböző trükkökkel segíthetünk ezen. Ha túl kemény a víz, még főzés előtt tegyél egy kis kakaót a kávéhoz. Ha túl lágy, egy csipet sóval segíthetsz ezen.

... hogy a kávét „fagyaszthatod” is?

Hogy a kávé fénytől, nedvességtől védve, zárt csomagolásban tartja meg legjobban finom aromáját? Szobahőmérsékleten 1, hűtőben tartva 4 hétig, fagyasztóban akár 3 hónapig is megőrzi illatát. Ha a „fagyóból” kerül ki a barna por, azonnal készítheted belőle a frissítődet.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...