2020.11.04. 17:59:12 13398 303

Banán-misu: tiramisu, újragondolva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha igazán adni akarsz az érzésnek, a lenti desszertet ki ne hagyd! Nem kifejezetten diétás, ellenben csupa csoki, csuda édes és ellenállhatatlan! Igazi ősz végi, téli, bekuckózós, összebújós finomság, aminek alapját a banán és az isteni nutella adja!

Banánmisu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banánmisu

Banánmisu recept

A banános-nutellás tiramisu (vagyis becsületes nevén banánmisu) hozzávalói:

-4 dl tej

-30 dkg nutella

-4 db tojás

-2 db nagyobb méretű banán

-50 dkg mascarpone

-40 db babapiskóta

-3 evőkanál porcukor

-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-3 evőkanál cukor

A tojásokat válasszuk külön, a fehérjét verjük kemény habbá 1 kanál porcukorral, a sárgáját szintén verjük fel 1 kanál cukorral. Utóbbit keverjük össze a mascarpone-val, majd mehet hozzá a fehérje. Most jöhet a rétegezés! De előtte még a langyos tejbe forgassuk át a babapiskótákat! Szóval, a kikészített jénai aljára mehet a mascarpone-s krém, majd erre egy réteg piskóta, majd erre a nutella, aztán a vékony karikákra vágott banán. Ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak. Fontos, hogy a tetejére mascarpone kerüljön, amit meghinthetünk kakaóporral. Hogy az ízek összeérjenek, egy éjszakát, de legalább pár órát pihentessük hűtőben!

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...