2019.06.12. 17:48:31 10003 371

Azért vannak a jó barátok…hogy jól érezd magad a bőrödben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A támogató barátok valódi drágakövek az életünkben. Ők azok, akik mellénk állnak életünk nehezebb pillanataiban, ha kell egy mosollyal vagy egy öleléssel, szükség szerint pedig jó tanácsokkal. Éppen ezért érdemes velük tölteni az időt. A mérgező kapcsolatokat pedig inkább építsük le!

Barátság, érett nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátság, érett nők

Az emberi viszonyokat számos tanulmány során kutatták az elmúlt évtizedekben, azonban nem kell ahhoz szakértői vélemény, hogy tudjuk, a túlságosan kritikus, a tiszteletlenül viselkedő és a féltékenykedő embereket jobb elkerülni önbecsülésünk védelmében. Természetesen különbséget kell tenni egy általános „rossz” jellemvonás és a között, amikor az amúgy pozitív személyiségű barátunk zsémbes hangulatban van. Így ismerd fel az igaz barátot:

Aki kérdés nélkül támogat

Aki egyből, kérés nélkül ott terem, amikor szükség van rá. Ezek az életünkben pozitív szerepet játszó barátok boldogan segítenek neked, amikor különleges figyelemre vágysz. Ezzel szemben a negatív emberek ünneplik a bukást, így végül mellettük még rosszabbul érezhetjük magunkat az adott helyzetben.

Aki a legjobbat hozza ki belőled

A jó barát inspirál arra, hogy a lehető legjobb lehess. Ha új dologba kezdünk, segít elérni a megálmodott célt. Ha attól félsz, hogy a titkos vágyad miatt a másik kigúnyol, akkor ő nem támogató típusú személy. Az irreális ötletekre kellemetlenkedés nélkül is fel lehet hívni a figyelmet!

Aki egészségesen tart

A pozitív barátok a pszichológiai és a fizikai egészségünkre is kedvező hatást gyakorolnak. Előnyös környezetben kevesebb valószínűséggel alakulnak ki a krónikus betegségek!

Hogyan találhatsz építő személyiségű barátra?

A jó barátságok védjegye a megbízhatóság és az őszinteség, de ugyanilyen fontos a saját viselkedésünk is, amely az egészséges kapcsolatok kialakításának az alapja. Ugye, ismerős a mondás: „Madarat tolláról, embert barátjáról”? Tehát, ne legyünk mi sem nyomasztók, ha el szeretnénk kerülni a negatív embereket.

Tegyük fel magunknak is a következő kérdéseket, ahelyett, hogy csak másokat vizsgálgatnánk: Magabiztos vagyok? Vajon ítélkezem-e? Mekkora támogató erőt nyújtok a környezetemnek? Tudom humorral kezelni az életem? Empatikus és jó hallgatóság vagyok-e?

Egyszóval légy az az ember, amilyeneket magad körül szeretnél látni!

Hogyan ismered fel?

A jóbarátok legfőbb ismérve az, hogy ugyanúgy fel tudjátok venni a fonalat, akár évek múlva is. A beszélgetés nem erőltetett, nem kell gondolkoznod azon, hogy mit és hogyan mondhatsz el neki, mi az amit megkérdezhetsz tőle. Még, ha nem is találkoztatok, tudod, hogy gondolt rád, és te is gondoltál ő rá, s ha ez idő alatt bármelyikőtöknek szüksége lett volna a másikra, azonnal ott lettetek volna egymásnak a bajban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...