2024.01.02. 15:34:52 6251 236

Az újrahasznosítás művészete a divatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagy szezonális szekrényendezések tökéletes alkalmat teremtenek arra, hogy felmérjük, mennyi ruhánk van valójában – és ezek közül mennyit nem hordunk. Amikor a valóság kegyetlen arca megmutatkozik, sokunkban felmerül az ötlet, mi lenne, ha ezeket az egykor úgy szeretett darabokat nem a szekrény mélyére gyömöszölnénk vissza – a szív fájó hangjai, illetve a “jó lesz ez még” felkiáltás miatt –, hanem újragondolnánk, átalakítanánk őket, hogy ismét aktív szereplői lehessenek napjainknak. Ezzel nem csak a ruhatárunknak és a pénztárcánknak tennénk jót, hanem a környezetünknek is. Az újrahasznosítás jelentősen csökkentheti a divatipar Földre gyakorolt terhelését, és eközben a kreativitásunkat kiélve új stílusokat is teremthetünk.

Divatos öltözék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Divatos öltözék

A részletekben rejlik a teljesség?

A kis dolgok nagy ereje a divatban is létező szabály. Ha nem vagyunk a varrógépek mágusai, érdemes először azon gondolkodni, hogyan tudnánk sílusukban megújítani a régi darabjainkat. A kiegészítők kulcsfontosságúak ebben a kérdésben. Egy egyszerű sál, egy egyedi fülbevaló vagy éppen egy trendi öv hatalmas változást hozhat egy régi darab megjelenésében, ahogyan egy táska is egészen új arcát mutathatja meg a ruhánknak. Táskák az answear.hu-n. Az új színfoltok és textúrák hozzák létre az elérni kívánt stílust, így szinte a régi ruhák új életre kelnek.

A jövő divatja a régi?!

A vintage stílus sosem megy ki a divatból. A régi ruhák és kiegészítők kombinálása a mai trendekkel egyedi és stílusos megjelenést, harmonikus(an eklektikus) összképet teremt. Akár szüleink, nagyszüleink gardróbjából is meríthetünk ihletet, vagy kincseket, és az ott lelt darabokat ötvözhetjük a mai kiegészítőkkel. Egy a modern igényeket kielégítő hátizsákkal, amiben például a laptopunkat szállítjuk, nem csak praktikus, de egyedi kombinációt hozhatunk létre. Itt találhatunk ilyet: https://answear.hu/k/noi/kiegeszitok/hatizsakok. Az újrahasznosítás művészete tehát nemcsak a régi ruháinkat alakítja át, hanem a gondolkodásmódunkat is formálja.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.