2016.05.03. 14:31:30 12209 326

Az 5 legjobb dolog, amit a ráncok ellen tehetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan úgy gondolják, hogy a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. 35 éves korunk felett a tükör már nem azt a képet mutatja, amit megszoktunk, és a ráncosodás folyamata, nos, visszafordíthatatlan. Ezért fel is adják a harcot, pedig a legtöbb, amit tehetsz, hogy folytatod a küzdelmet! Próbáld ki például a következő tanácsokat!

Ráncok ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ráncok ellen

1. Kerüld a napot!

Bármilyen szépnek is gondolod a nap barnított bőrt, gondolj a 40 és 50 éves önmagadra, aki valószínűleg fiatalabbnak fogja érezni magát a koránál. Milyen jó lenne, ha az arcbőre is meghazudtolná azt, nemde? Márpedig a ráncosodás felgyorsításának első számú felelőse a napfény. Szükségünk van rá, természetesen, de nem szabad túlzásba vinni. Igen, sok mindent öröklünk a génjeinkkel, de egy new york-i plasztikai sebész vizsgálatai szerint az, hogy mennyi időt töltünk a napon, még inkább befolyással van a ráncainkra. Meglátását testvérek vizsgálatával erősítette meg. Az a testvér, aki kevésbé volt napimádó, kevesebb ránccal élhetett, mint a napozó húg/nővér stb.

Ha napra mész, mindig gondoskodj a védelemről egy jó naptej formájában. Ez a bőrrák megelőzésében is segít. Manapság lehet kapni kifejezetten arcra kenhető, kisebb kiszerelésű naptejeket, amelyek magasabb védőfaktorral rendelkeznek és kíméletesek a bőrhöz. Ha nem napozni mész, csak városi sétára, akkor se felejtsd el használni!

2. Nyomd el a fránya cigit!

Bár a kutatások még gyermekcipőben járnak, egyre több vizsgálat mutatja azt, hogy a cigarettázás hatására olyan enzimeket bocsát ki a szervezet, amely bontja a kollagént és az elasztánt, amelyek a bőr feszességért felelősek. Ahogy korosodunk úgyis egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetben, nem szükséges ezt még cigarettázással is megfejelni.

3. Az alvás több szempontból is fontos a ráncok ellen!

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni az alvás fontosságát. Ha túl keveset alszol, a test kortizol kibocsátással reagál. A kortizol létfontosságú stresszes helyzetekben, ha sokat stresszelsz több kortizol fog termelődni. A probléma csupán az, hogy a kortizol rossz hatással van a bőrsejtekre. (És már meg is van az összefüggés arra is, hogy a stressz miért okoz ráncokat.) Ezzel szemben alvás során a növekedési hormon termelődését támogatjuk, ez pedig jó hatással van a bőrre, segít abban, hogy rugalmas maradjon.

Az sem mindegy, hogy hogyan alszol. Az oldalt és hason fekvés az arcon, a nyakon és a dekoltázson is nyomot fog hagyni hosszú távon. Aludj inkább a hátadon, ha csökkenteni akarod a ráncok kialakulásának esélyét.

4. A szemüveg nem szégyen!

Ha sokat kell hunyorítanod, az ismétlődő mozgásból az arcodon előbb utóbb ráncok alakulnak ki. Ha nem tudod, hunyorítás nélkül elolvasni a híreket, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy olvasó szemüveget. A napra se menj ki napszemüveg nélkül. Nemcsak a hunyorgást fogod megúszni a napon, de a szemet, valamint a körülötte lévő érzékeny és vékony bőrt is megvédheted.

5. Légy résen, hogy mit eszel, és mit iszol!

Vannak olyan ételek, amelyek antioxidáns és vitamintartalmukkal segítenek abban, hogy mindenféle finomsággal felvértezd a bőrödet a ráncok ellen. Ilyen a lazac, a szója, a kakaó, a zöldségek és gyümölcsök. Italok közül a természetes ásványvizek jelentik a legjobb választást, de természetesen cukrozatlan gyógyteákat, zöld teát és friss gyümölcsleveket is fogyaszthatsz. A kávé és a cukros üdítő ital viszont nem jó választás.

Egy egyszerű tipp! Használj olajokat!

Az olívaolajat már az egyiptomiak is alkalmazták szépségük megőrzéséhez. A zöld bogyó olaja tele van antioxidáns E-vitaminnal és A-vitaminnal, így a bőrödet nemcsak egyszerűen hidratálja, hanem egyenesen megújítja. Masszírozz az arcbőrbe naponta kétszer egy evőkanálnyi olívaolajat, és csodásan fogod érezni magad a bőrödben. Ráadásul a napsugarak okozta káros hatásoktól is megvéd, és megnyugtatja a bőrt napozás után. (Már meg is van a tökéletes napozás utáni balzsamod a nyárra!)

Ha mégis a krémek mellett döntenél ezen összetevők valamelyikét keresd: hyaluron sav, retinol (A-vitamin), niacin, C-vitamin, E-vitamin.

Természetes pakolásokat is készíthetsz a ráncok ellen. Próbáld ki például ezt a 15 ránctalanító pakolást!

Forrás: webmd.com információi alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...