2020.07.08. 17:48:21 11552 320

Ártó szenvedélyek – 3+1 igencsak rossz szokás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha káros szenvedélyről beszélünk, akkor elsősorban mindenkinek a dohányzás és a túlzásba vitt alkoholfogyasztás jut az eszébe. Pedig ezeken kívül még számos olyan dolog van, melyek megközelítik ezek veszélyességét.

Sok alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok alvás

Imádsz enni?

Ne értsd félre, nem az evéssel van a probléma! Sőt! Jókat, finomakat és egészségeseket enni egyáltalán nem bűn, sőt! A gond inkább azzal van, hogy a túlzásba vitt nasizás, a mozgásszegény életmód túlsúlyhoz vezethet, ami számos egészségügyi kockázattal járhat!

A legjobb (lenne) az arany középút

A jóból is megárt a sok! Így van ez az alvással is. Ám ahogy a túlzásba vitt durmolás, úgy a huzamosabb ideig tartó alváshiány sincs túl jó hatással egészségünkre.

Talpra!

Arról nem tehetünk, hogy éppen olyan munkánk van, hogy napi 8-10 órát ülnünk kell. A munkán kívüli tevékenységért, az egyébként végzett mozgásért viszont mi magunk vagyunk a felelősek. Iktass be heti legalább kétszer valamilyen sportot, illetve a sok ülés után gyalogolj, amennyit lehet.

Ha fáj…

Jó esetben az ember lányát az idő előrehaladtával egyre kevésbé érinti a következő probléma, de fiatalabb korban nyilván többször éri szerelmi bánat. Ha túlságosan belelovaljuk magunkat, bizony akár egészségünkre is rossz hatással lehet. Vonjuk le a tanulságokat, gyászoljuk meg a szerelmet és lépjünk tovább!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.