2015.04.12. 19:50:34 11810 395

Apró trükkök, hogy sokáig roppanós maradjon a zöldség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akad, aki kifejezetten azt szereti, ha kicsit „szottyos” lesz a saláta, mást ki lehetne kergetni a világból ezzel. Ám a salátát és egyéb zöldségeket könnyebb dolog „megfonnyasztani” vagy „megpuhítani”, mint frissen, ropogósan tartani. Pedig úgy a legjobb! Úgyhogy tegyünk is rá kísérletet!

Retek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Retek

Nincs is annál jobb, főleg így tavasszal, mint roppanós, friss salátát enni, vagy zsenge sárgarépát fogyasztani mártogatós gyanánt. Hogy sokáig élvezhessük a „ropogást”, a következő trükköket vethetjük be.

A répa, a retek

Hogy még tovább friss maradjon ez a két „roppanós”, tedd őket néhány percre egy pohár vízbe.

A saláta

Tovább friss marad a (még torzsával rendelkező) saláta, ha a torzsát keresztben bevagdosod és egy kevés vízzel felöntött tálban a hűtőbe teszed. Így a salátád továbbra is vízhez jut, anélkül, hogy a vitaminok eltűnnének belőle, és sokáig ropoghat még a fogad alatt.

Még egyszer a répa, a retek

És az új belépő: a karalábé. Ha megszabadítod őket leveleiktől, már sokat tettél azért, hogy sokáig frissek maradjanak.

Tipp: hogy ne vesszen kárba a retek levele sem, feldobhatod vele a zöldsalátádat is! Illatos,

fűszeres zamatú, mint a rukkola és akár a pestot is ízesítheted vele. Sőt, krémlevesbe, turmixba is remek lehet, de mártásként is megállja a helyét, hasonlóan elkészítve, mint a sóska.

De ha eljön a pillanat…

Ahogy a tavasz, úgy a zöldségek frissessége sem tart örökké. De azért kicsit „összeesve” sem vesznek kárba ezek a finom falatok: krémlevesek, szószok alapjai lehetnek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában