2014.09.03. 12:00:00 6754 43

Apró trükkök a konyha világából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy egy-egy hétköznapi konyhai feladat fejtörést okoz számukra. Hát akkor mit tehetnének a kezdők? A hús szétesett, a gomba elvesztette aromáját, és úgy egyáltalán: „Most ezzel mit csináljak?” Ha a nagyi trükkjei mégsem váltak be, vagy már unod a keresgélést, mi igyekszünk egy picit segíteni. Ha a világot nem is váltjuk meg, talán hasznodra válnak a lenti tanácsok.

Fokhagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma

A tökéletes tekercsekért

Veled is megesett, hogy a töltött hús nagyon finom lett…volna, ha a benne lévő töltelék nem folyik ki és nem esik szét az egész. A lényeg a feszes tekerés és a jó rögzítés. Ha azonban híján vagy a fogpiszkálónak, vagy a hústűnek, akár egy kis darab konyhai cérna is megteszi, hogy tökéletes legyen a tekercsed. Ha vicces kedvedben vagy, egy szép masnival is feldobhatod.

Az illatos gombáért

A szupermarketekben vásárolható gombák általában nem piszkosak, földesek. Így általában elég, ha egy konyhai papírtörlővel áttörlöd, és egy puha sörtéjű kefével finoman átdörzsölöd. A gomba sokat veszít aromájából, ha bő vízben mossuk át, vagy abban áztatjuk. Azért egy nagyon pici öblítés nem árt neki.

Időtakarékos zöldbabpucolás

Habár finom zöldség, a zöldbab pucolása elég időigényes feladat… Egy apró trükkel azonban időt nyerhetünk: helyezz a vágódeszkára néhány (vagy több) zöldséget, igazítsd össze a végeit és egy hosszú kés segítségével vágd le azokat. Aztán jöhet a darabolás, akár ezzel a módszerrel is.

Gyorsan egy kis fokhagymát!

Könnyű azt mondani! De ezek után könnyű is lesz elkészíteni! Rakd a gerezdeket egy vágódeszkára és szélesebb kés lapját nyomd rájuk. Így a héjából is hamar kibújik a finom és egészséges fokhagyma!

Egy finom narancs

Ha gyorsan és szépen szeretnéd gerezdekre vágni a narancsot, íme, egy kis segítség. Felül és alul vágj egy-egy „fedőt” a narancsra, majd egy vágódeszkára, „talppal” ráhelyezve egy éles késsel vágd le a héját. A gerezdeket elválasztó „hártya” mentén szépen szétvágjuk a narancsokat. Az így keletkezett levet felfoghatjuk valamivel, és a maradékból is kicsavarhatjuk a levet.

Forrás: lecker.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?