2014.09.03. 12:00:00 6602 43

Apró trükkök a konyha világából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy egy-egy hétköznapi konyhai feladat fejtörést okoz számukra. Hát akkor mit tehetnének a kezdők? A hús szétesett, a gomba elvesztette aromáját, és úgy egyáltalán: „Most ezzel mit csináljak?” Ha a nagyi trükkjei mégsem váltak be, vagy már unod a keresgélést, mi igyekszünk egy picit segíteni. Ha a világot nem is váltjuk meg, talán hasznodra válnak a lenti tanácsok.

Fokhagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma

A tökéletes tekercsekért

Veled is megesett, hogy a töltött hús nagyon finom lett…volna, ha a benne lévő töltelék nem folyik ki és nem esik szét az egész. A lényeg a feszes tekerés és a jó rögzítés. Ha azonban híján vagy a fogpiszkálónak, vagy a hústűnek, akár egy kis darab konyhai cérna is megteszi, hogy tökéletes legyen a tekercsed. Ha vicces kedvedben vagy, egy szép masnival is feldobhatod.

Az illatos gombáért

A szupermarketekben vásárolható gombák általában nem piszkosak, földesek. Így általában elég, ha egy konyhai papírtörlővel áttörlöd, és egy puha sörtéjű kefével finoman átdörzsölöd. A gomba sokat veszít aromájából, ha bő vízben mossuk át, vagy abban áztatjuk. Azért egy nagyon pici öblítés nem árt neki.

Időtakarékos zöldbabpucolás

Habár finom zöldség, a zöldbab pucolása elég időigényes feladat… Egy apró trükkel azonban időt nyerhetünk: helyezz a vágódeszkára néhány (vagy több) zöldséget, igazítsd össze a végeit és egy hosszú kés segítségével vágd le azokat. Aztán jöhet a darabolás, akár ezzel a módszerrel is.

Gyorsan egy kis fokhagymát!

Könnyű azt mondani! De ezek után könnyű is lesz elkészíteni! Rakd a gerezdeket egy vágódeszkára és szélesebb kés lapját nyomd rájuk. Így a héjából is hamar kibújik a finom és egészséges fokhagyma!

Egy finom narancs

Ha gyorsan és szépen szeretnéd gerezdekre vágni a narancsot, íme, egy kis segítség. Felül és alul vágj egy-egy „fedőt” a narancsra, majd egy vágódeszkára, „talppal” ráhelyezve egy éles késsel vágd le a héját. A gerezdeket elválasztó „hártya” mentén szépen szétvágjuk a narancsokat. Az így keletkezett levet felfoghatjuk valamivel, és a maradékból is kicsavarhatjuk a levet.

Forrás: lecker.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.