2015.06.27. 14:08:43 11985 245

Apró pattanások a dekoltázson – Ezt tedd ellenük
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igazi fegyver a nő kezében, mely férfi szíveket lágyíthat el, törhet össze, vágyakat korbácsolhat fel és vitákat dönthet el, természetesen a hölgyek javára. Jól mutat nagy cicikkel, de kis keblekkel is szép lehet a dekoltázsunk. Ám néhány piros pötty ronthat az összképen.

Dekoltázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dekoltázs

Melltartóval formázhatjuk mellünket, így dekoltázsunkat is. A ruha kivágásának köszönhetően eldönthetjük, mennyit szeretnénk láttatni magunkból. Ha néhány pattanás díszeleg a mellkasunkon, akkor valószínűleg semmit.

De hogy kerülnek oda?

Parfüm

Ha lehet, a parfümödet inkább a hajadra, vagy a csuklódra, karodra fújd, ne a dekoltázsodra.

Evészet, ivászat

Nem ússzuk meg: a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, a cigaretta, a helytelen, szénhidrátban és zsírokban bővelkedő táplálkozás is sokat ront az összképen.

Hormonok

Pubertáskorban vagy a terhesség alatt a hormonális változások miatti fokozottabb faggyútermelés okozhatja a pórusok eltömődését, így a pattanások kialakulását.

Izzadság

Az izzadság is elzárhatja a pórusokat, ezért érdemes a dekoltázsnál is szellőző, vagy a nedvességet felszívó ruhát viselni.

És hogy tűnhetnek el onnan?

Röviden: legalább olyan gondos ápolással, mint amilyet arcbőrünk is kap.

Alapos tisztítás

Ne felejtsd el innen is eltávolítani a sminket, krémet. Használhatod ehhez az arcbőrödön is alkalmazott sminklemosót, tonikot.

Egy kis radír

Nemcsak arcodnak van szüksége arra, hogy eltávolítsd róla az elhalt hámsejteket. Dekoltázsod is hálás lesz egy kis radírozásért!

Pótold a folyadékot ott is!

Lefekvés előtt kenj fel dekoltázsodra vékony rétegben egy nem túl zsíros, nedvességet pótló krémet.

Ne nyomogasd!

De tényleg ne! Ne próbáld kinyomni az apró pattanásokat, mert csak rontasz a helyzeten. Éjszakára kenj rá valamilyen szárító krémet, és reggelre javul a helyzet!

Ha mégis ott maradt

Van, hogy ragaszkodó a „kicsike”. No, akkor elő a korrektorral, púderrel és kezdődhet a fedés. Korrektorból, jó, ha zöldesebb árnyalatút választasz (ez ellensúlyozza a pirosságot). És az sem baj, ha nemcsak takar, hanem szárít is napközben.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...