2019.07.27. 13:17:33 9474 325

Ápold a szobanövényeidet nyaralás alatt is! – Öntözős tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az embernek „se kutyája, se macskája”(értsd, semmilyen házi kedvencről nem kell gondoskodni nyaralás ideje alatt), azért az egyéb „házi kedvencekről”, például a szobanövényekről nem feledkezhetünk meg a nyári kiruccanásunk alatt sem.

Szobanövény öntözése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövény öntözése

Ha Nálad is gondot jelent, hogyan éljék túl szépséges szobanövényeid az időszakot, amíg a család jól megérdemelt pihenését tölti, íme, néhány szuper trükk.

Oldd meg egyszerűen!

Közvetlenül indulás előtt öntözd meg a kis drágákat, és lehetőleg ne a tűző napon hagyd őket, míg odavagytok!

Elő a „flaskával”!

Végy egy tetszőleges méretű, illetve a növény méretéhez illeszkedő méretű műanyag flakon, engedd tele vízzel. A kupakjára szúrj egy lyukat, majd csavard vissza az üvegre. Ellenőrizd, hogy ha megfordítod az üveget, a víz szépen szivárog-e lyukon keresztül. Ha igen, fejjel lefelé tartva az flaskát, szúrd bele a növény földjébe. Így egyenletesen kapja majd a folyadékot.

Egy kis locsi-pocsi!

Indulás előtt tedd az összes növényedet a fürdőkádba, és engedd a kádat kb. 5 centiméterig vízzel. Így a növénykék folyadékhoz jutnak majd, míg Te épp a lábadat lógatod valahol.:-)

„Madzagos” trükköt ismered?

Ehhez végy egy hosszabb méretű madzagot. Az egyik felét dugd a növény földjébe, a másikat pedig egy, a szobanövény mellé állított, vízzel töltött üvegbe, tálba. Növényed ezen keresztül szívja majd magába az éltető nedűt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.