2019.07.27. 13:17:33 9400 325

Ápold a szobanövényeidet nyaralás alatt is! – Öntözős tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az embernek „se kutyája, se macskája”(értsd, semmilyen házi kedvencről nem kell gondoskodni nyaralás ideje alatt), azért az egyéb „házi kedvencekről”, például a szobanövényekről nem feledkezhetünk meg a nyári kiruccanásunk alatt sem.

Szobanövény öntözése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövény öntözése

Ha Nálad is gondot jelent, hogyan éljék túl szépséges szobanövényeid az időszakot, amíg a család jól megérdemelt pihenését tölti, íme, néhány szuper trükk.

Oldd meg egyszerűen!

Közvetlenül indulás előtt öntözd meg a kis drágákat, és lehetőleg ne a tűző napon hagyd őket, míg odavagytok!

Elő a „flaskával”!

Végy egy tetszőleges méretű, illetve a növény méretéhez illeszkedő méretű műanyag flakon, engedd tele vízzel. A kupakjára szúrj egy lyukat, majd csavard vissza az üvegre. Ellenőrizd, hogy ha megfordítod az üveget, a víz szépen szivárog-e lyukon keresztül. Ha igen, fejjel lefelé tartva az flaskát, szúrd bele a növény földjébe. Így egyenletesen kapja majd a folyadékot.

Egy kis locsi-pocsi!

Indulás előtt tedd az összes növényedet a fürdőkádba, és engedd a kádat kb. 5 centiméterig vízzel. Így a növénykék folyadékhoz jutnak majd, míg Te épp a lábadat lógatod valahol.:-)

„Madzagos” trükköt ismered?

Ehhez végy egy hosszabb méretű madzagot. Az egyik felét dugd a növény földjébe, a másikat pedig egy, a szobanövény mellé állított, vízzel töltött üvegbe, tálba. Növényed ezen keresztül szívja majd magába az éltető nedűt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...