2019.01.27. 16:01:21 9864 303

Anyaság előtt és után - Romantikus elvek és a valóság!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor hallgatom a várandós kollégákat, hogy milyen szép elképzeléseik vannak az anyaságról, illetve arról, hogy ők milyen tökéletes anyák lesznek, mindig azt gondolom magamban, hogy nekem is voltak ilyen romantikus vágyálmaim, de aztán a valóság valahogy mégis egészen más lett. :)

Anya babával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya babával

Azokkal az elképzeléseimmel kezdeném, amelyek nem dőltek meg:

  • Humor nélkül anyának lenni nem lehet.

  • Rugalmas hozzáállás és türelem nélkül jó anyának lenni nem lehet.

  • Tökéletlenség nélkül lelkileg ép anyának lenni nem lehet. :)

Te milyen elveket adtál fel, amikor anya lettél? Én ezeket!

1. A boltban a kifli

Ha gyerekkel együtt megyünk bevásárolni, egy fél pogácsa, túrósbatyu vagy kifli egészen biztos, hogy a kezében landol. Régen mindig ferde szemmel néztem az ilyen szülőkre, mondván, „Miért nem lehet azt a gyereket türelemre tanítani?“ :D Nos, a legfinomabb kifli sem garancia arra, hogy sikerül befejezned a bevásárlást, ha viszed magaddal a kétévesed, és a türelemre bizony nem a gyerekednek van szüksége, hanem neked...

2. Nyaralás

Gyerekekkel nyaralni biztosan nagyon mókás, hiszen olyan szórakoztatóak. Ők még önfeledten tudnak játszani és örülni a legapróbb dolgoknak is. A második mondat igaz. Az első mondat? Nos.

Mennyire mókás a síró gyerek a sofőrnek? A 2 órás út helyett 4 órán keresztül kocsikázni? Mennyire mókás a nyaralás alatt végig valaki mást szórakoztatni? Másnak az időbeosztásához alkalmazkodni? Sietni, amikor lassítanál. Felváltva étkezni, mert már nincs el a babakocsiban/etetőszékben. Mennyire pihentető mindez?

Nem is folytatom inkább, mert még elmegy a kedved a gyerekneveléstől. Ne menjen! :) Ügyes logisztikával azért sok minden megoldható, és mindez egészen természetes, és Te úgy fogsz hozzá alkalmazkodni, hogy szinte észre sem veszed. Attól függetlenül, hogy látod az árnyoldalakat is, a teljes kép (a big picture, ahogy az angol mondná) az egészen más: szeretetteljes, örömteli, és az emlékek is szépek lesznek.

3. Esti mesemondás

Minden este mesélni fogok és/vagy énekelni a gyereknek.

Nagyon szép dolog, és tudjuk, hogy mennyire fontos és hasznos a mese a gyereknek. De! Anya ma fáradtabb volt a kicsinél, és hamarabb elaludt. Anyának van, hogy fáj a torka vagy hányingere van. Anyának tényleg MINDEN este ott kell lennie, és helytállnia az altatásnál, akkor is, ha 1 és fél órán keresztül nem alszik el a gyerek. Mert apát most éppen nem engedi be a szobába, és azt igényli, hogy hozzád bújhasson, de valahogy aludni nem akar. Néha bizony elgyengül az ember, és bekapcsolja azt a mesét a tévében.

4. Délutáni séta

Nem, nem leszek olyan anyuka, aki méterekkel a gyereke előtt megy, és onnan pislog vissza, hogy jön-e már a poronty. Nem fogom noszogatni, hogy menjünk már! Határozottan türelmes leszek, és egyébként is kézen fogva fogunk sétálni, és velem együttműködik majd a gyerekem. NYILVÁN!

Nos, nem így lett. A fiam nem akarja megfogni a kezem. Az összes gödörnél, kislyuknál, gesztenyénél, hóbuckánál, levélnél és pocsolyánál meg kell állni, kavicsot kell szedni, és azt bedobni a csatornába. 4 órakor jövünk ki a bölcsiből, ha akkor azonnal az autóba ülünk, még pont elkerüljük a dugót, ha viszont mindenféle termést meg kis kavicsot szedünk, akkor dugózunk... Aucs. Vannak napok, amikor bizony 2 méterrel előtte megyek, vagy felveszem, és irány a kocsi...

5. 100%-ban egészséges étkezés

Olyan másfél éves koráig ezt talán be is tudtam tartani, hiszen édességet nem nagyon kapott, maximum vanília puding formájában.

A gyümölcslével aztán minden elromlott. Történt ugyanis, hogy a napközbeni szopizás elmaradása után nem nagyon ivott folyadékot a gyerek, és emiatt kicsit szorulásos lett. A vizet itta meg a legkevésbé. Bizony örültem neki, ha bármit megivott... Aztán annak is, ha bármit megevett végre! :D

6. Amikor anya leszek, végre pihenhetek!

Hehehe. No comment. :D

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?