2019.01.27. 16:01:21 9865 303

Anyaság előtt és után - Romantikus elvek és a valóság!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor hallgatom a várandós kollégákat, hogy milyen szép elképzeléseik vannak az anyaságról, illetve arról, hogy ők milyen tökéletes anyák lesznek, mindig azt gondolom magamban, hogy nekem is voltak ilyen romantikus vágyálmaim, de aztán a valóság valahogy mégis egészen más lett. :)

Anya babával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya babával

Azokkal az elképzeléseimmel kezdeném, amelyek nem dőltek meg:

  • Humor nélkül anyának lenni nem lehet.

  • Rugalmas hozzáállás és türelem nélkül jó anyának lenni nem lehet.

  • Tökéletlenség nélkül lelkileg ép anyának lenni nem lehet. :)

Te milyen elveket adtál fel, amikor anya lettél? Én ezeket!

1. A boltban a kifli

Ha gyerekkel együtt megyünk bevásárolni, egy fél pogácsa, túrósbatyu vagy kifli egészen biztos, hogy a kezében landol. Régen mindig ferde szemmel néztem az ilyen szülőkre, mondván, „Miért nem lehet azt a gyereket türelemre tanítani?“ :D Nos, a legfinomabb kifli sem garancia arra, hogy sikerül befejezned a bevásárlást, ha viszed magaddal a kétévesed, és a türelemre bizony nem a gyerekednek van szüksége, hanem neked...

2. Nyaralás

Gyerekekkel nyaralni biztosan nagyon mókás, hiszen olyan szórakoztatóak. Ők még önfeledten tudnak játszani és örülni a legapróbb dolgoknak is. A második mondat igaz. Az első mondat? Nos.

Mennyire mókás a síró gyerek a sofőrnek? A 2 órás út helyett 4 órán keresztül kocsikázni? Mennyire mókás a nyaralás alatt végig valaki mást szórakoztatni? Másnak az időbeosztásához alkalmazkodni? Sietni, amikor lassítanál. Felváltva étkezni, mert már nincs el a babakocsiban/etetőszékben. Mennyire pihentető mindez?

Nem is folytatom inkább, mert még elmegy a kedved a gyerekneveléstől. Ne menjen! :) Ügyes logisztikával azért sok minden megoldható, és mindez egészen természetes, és Te úgy fogsz hozzá alkalmazkodni, hogy szinte észre sem veszed. Attól függetlenül, hogy látod az árnyoldalakat is, a teljes kép (a big picture, ahogy az angol mondná) az egészen más: szeretetteljes, örömteli, és az emlékek is szépek lesznek.

3. Esti mesemondás

Minden este mesélni fogok és/vagy énekelni a gyereknek.

Nagyon szép dolog, és tudjuk, hogy mennyire fontos és hasznos a mese a gyereknek. De! Anya ma fáradtabb volt a kicsinél, és hamarabb elaludt. Anyának van, hogy fáj a torka vagy hányingere van. Anyának tényleg MINDEN este ott kell lennie, és helytállnia az altatásnál, akkor is, ha 1 és fél órán keresztül nem alszik el a gyerek. Mert apát most éppen nem engedi be a szobába, és azt igényli, hogy hozzád bújhasson, de valahogy aludni nem akar. Néha bizony elgyengül az ember, és bekapcsolja azt a mesét a tévében.

4. Délutáni séta

Nem, nem leszek olyan anyuka, aki méterekkel a gyereke előtt megy, és onnan pislog vissza, hogy jön-e már a poronty. Nem fogom noszogatni, hogy menjünk már! Határozottan türelmes leszek, és egyébként is kézen fogva fogunk sétálni, és velem együttműködik majd a gyerekem. NYILVÁN!

Nos, nem így lett. A fiam nem akarja megfogni a kezem. Az összes gödörnél, kislyuknál, gesztenyénél, hóbuckánál, levélnél és pocsolyánál meg kell állni, kavicsot kell szedni, és azt bedobni a csatornába. 4 órakor jövünk ki a bölcsiből, ha akkor azonnal az autóba ülünk, még pont elkerüljük a dugót, ha viszont mindenféle termést meg kis kavicsot szedünk, akkor dugózunk... Aucs. Vannak napok, amikor bizony 2 méterrel előtte megyek, vagy felveszem, és irány a kocsi...

5. 100%-ban egészséges étkezés

Olyan másfél éves koráig ezt talán be is tudtam tartani, hiszen édességet nem nagyon kapott, maximum vanília puding formájában.

A gyümölcslével aztán minden elromlott. Történt ugyanis, hogy a napközbeni szopizás elmaradása után nem nagyon ivott folyadékot a gyerek, és emiatt kicsit szorulásos lett. A vizet itta meg a legkevésbé. Bizony örültem neki, ha bármit megivott... Aztán annak is, ha bármit megevett végre! :D

6. Amikor anya leszek, végre pihenhetek!

Hehehe. No comment. :D

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.