2017.10.22. 10:45:10 12151 304

(Anyám), borogass! – Borogatások házilag köhögésre II.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük az őszt annak minden csodájával együtt, és alig várjuk a telet, nyugalmat, bekuckózást, ünnepeket! De a hideg idővel járó náthával, köhögéssel valahogy még mindig nem sikerült megbarátkoznunk. Pedig mindent bevetünk, hogy megelőzzük, de legalább hamar leküzdjük őket!

Borogatás torokfájásra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borogatás torokfájásra

Jönnek a szirupok, tabletták, gyógyteák, egyéb házi módszerek. Ám ha egyik sem vált be a makacs köhögés ellen, esetleg más módszert választanál, érdemes a borogatást kipróbálni. Nem csak a fájdalmat csillapítják, hanem segítenek felszakítani a letapadt váladékot. Létezik hideg, és meleg változatuk is. Előző cikkünkben néhány meleg borogatást ismerhettetek meg. Most lássuk egy hideg és egy „langyos”, de remélhetőleg ugyanolyan hatásos „pakolást”.

Túró, mint borogatás? Naná!

Bizony, és nem csak köhögésre jó, hanem egyéb nyak- illetve ízületi fájdalom esetén is hatásos. Ha köhögés esetén szeretnéd bevetni, a következőket tedd.

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg túró

  • 2 darab vékony kendő (nedvességáteresztő)

Terítsük ki mindkét kendőt, majd tegyük a túrót a kendő közepére, és simítsuk szét egyenletesen. Most hajtsuk be a kendő sarkait úgy, hogy a „töltelék” ne folyjon ki sehol. Hagyjuk kicsit állni, hogy a „hatóanyag” szobahőmérsékletű legyen. Ha már nem hideg a túró, tegyük a kendőket a mellkasunkra és a hátunk felső részére, és 1 éjszakát hagyjuk hatni. Ha kényelmetlenül, rosszul éreznéd magad a borogatás alatt, miatt, azonnal távolítsd el!

A mindentudó hagyma!

Ha megfázás, nátha, köhögés, és házi módszerek, akkor a hagyma biztos előkerül. Szerencsére, köhögéscsillapító hatását is segítségül hívhatjuk ebben a megfázásos időszakban.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű hagyma

  • 1 kisebb törölköző vagy terítő

  • 1 db konyharuha

  • spárga vagy fonal

Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk egészen kicsi darabokra. A kis hagymakockákat tegyük a konyharuhára. A ruha sarkait úgy kössük össze, hogy a kendőből egy zsák legyen. Egy lábosba engedjünk vizet, a fedőt fordítva rakjuk rá. Melegítsük a vizet, és a hagymás zsákocskát tegyük a fordított fedőre. Ha már elég meleg a hagyma, tegyük a mellkasunkra és a törölközővel takarjuk le a pakolást. Vigyázzunk, hogy nehogy túl meleg legyen a zsák és megégesse a bőrünket!

A fenti tanácsok nem helyettesítik az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...