2019.08.12. 17:50:47 10501 297

Amit a tojás tárolásáról tudni érdemes – 6+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi néhány hónapban igencsak megváltoztak a táplálkozási szokásaink. Van olyan étel, amit teljesen elhagytunk, és van, ami visszatért az életünkbe, és jócskán többet fogyasztunk belőle. Utóbbiak csapatát erősíti a tojás, amit kamra, spájz híján a hűtőben tárolunk.

Tojás tárolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás tárolása

Hogy mennyi ideig jó egy tojás „szavideje”, megnövelhetjük-e ezt néhány nappal, esetleg héttel, és hogy mi a legoptimálisabb számukra tárolás szempontjából? Íme, néhány apró trükk!

Megnövelhető a fogyaszthatósága?

Igen, amennyiben a csúcsával lefelé tároljuk, néhány nappal több ideig használhatjuk fel.

A legjobb a hűvösön!

A hűtőben tárolt tojásokat nem muszáj rögtön felhasználni! Nagyjából 28 napig még fogyasztásra alkalmasak, feltéve, ha a tárolási hőmérséklet 8 ⁰C körül van. Kamrában tárolva ez egy kicsit lerövidül, körülbelül 2 hétig használhatóak fel ilyenkor.

Mi van, ha megrepedt?

Ha a tojás héja megrepedt, érdemes azonnal, de legalábbis minél előbb felhasználni, hiszen a repedésen keresztül különböző baktériumok, gombák könnyedén bejuthatnak a nyers sárgához, fehérjéhez.

Azt tudtad, hogy fagyasztható?

Valóban, a nyers tojás, a héjéból „kicsomagolva” fagyasztható. Csak azt kell eldönteni, hogy a fehérjét és a sárgáját külön választva szeretnénk-e e hűvösre tenni. Körülbelül 2 hónapig bírják majd a „tojglik” fagyos állapotban.

Ha már keményre főzted!

A keményre főzött tojások is eltarthatóak, 2-3 napig még jól bírják a hűtőben.

Fehérje is, sárgája is

Ha sütés, főzés során csak a tojások fehérjére lenne szükséged, a sárga részt egy kisebb, tetővel zárható edénybe tedd, engedj rá egy kis vizet, és zárd le a dobozkát. A víz miatt nem szárad majd ki a sárga felszíne, két napig még felhasználható. A fehérjét szintén érdemes dobozba tenni, maximum 1-2 hétig áll el így.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...