2015.01.30. 11:38:55 5940 77

Amit a halálos ágyadon bánni fogsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nővér a tapasztalatai alapján összeállította azt az 5 dolgot, amit az emberek általában megbánnak a halálos ágyukon. Minden reggel úgy kellene felkelnünk, hogy elolvassuk ezt a cikket és aszerint éljük mindennapjainkat! Talán akkor kevesebb boldogtalan ember lenne, és kisebb fajsúlyú dolgokat bánnánk meg a halálos ágyunkon.

Halálos ágy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halálos ágy

1. Nem mások véleményére kellett volna adnom!

Amikor a halálos ágyadon visszatekintesz az életedre, tisztán láthatod, hogy milyen álmaid voltak, és abból mennyi vált valóra. Azt is tudni fogod, hogy ezeknek az álmoknak a megvalósításában mi vagy ki akadályozott. Látni fogod, hogy mást nem okolhatsz, csak saját magadat, mivel a saját álmaid megvalósításáért te vagy a felelős, nem más.

A te döntésed volt, hogy másoknak akarj megfelelni, de ez másként is történhetett volna. Persze nem tudjuk, az összes álmunkat megvalósítani, de igyekezzünk, hogy legalább a számunkra legfontosabbak beteljesedjenek. Amikor az egészséged romlani kezd, akkor már késő lesz.

2. Kevesebbet kellett volna dolgoznom!

Ez a mondat általában férfiak szájából hangzik el. A munka mellett az olyan fontos dolgok, mint a család vagy akár a saját álmaink megvalósítása, háttérbe szorulhatnak. Sokszor úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos életszínvonal fenntartása sokkal fontosabb, mint bármi más. Néha elég lenne egy picit lecsippenteni az elvárásainkból, az igényeinkből, és máris nem lenne arra a keresetre szükségünk, amiről úgy gondoljuk, hogy kell. Teremts több szabadidőt, és legyél nyitott, meglátod a boldogság beáramlik az életedbe. A pénz hajszolásával nem lesz több időd a családodra, nem lesz több időd magadra.

3. Ki kellett volna mondanom az érzéseimet!

Ehhez bizony bátorság kell. A sok ki nem mondott, át nem élt, meg nem engedett érzés, érzelem, gondolat ott gomolyog bennünk. Ha folyamatosan elnyomod az érzéseidet, hogyan is válhatnál azzá, aki lenni szeretnél? Ráadásul, a sok elfojtott érzés akár meg is betegíthet.

Természetesen mások érzéseit, reakcióit nem tudjuk kontrollálni, el kell fogadnod ezt is. De ha őszinte vagy magadhoz, és másokkal is így kommunikálsz, akkor előbb utóbb meglesz annak a gyümölcse. Aki ezen megsértődik, és nem látja, hogy mekkora erőfeszítésedbe telt, és ő maga nem képes hasonlóan cselekedni, az a halálos ágyán fogja csak megbánni ezt. Te ne várj addig!

4. Kapcsolatban kellett volna maradnom a barátaimmal!

A munka, a család sokszor előtérbe kerül, és a barátságok háttérbe szorulnak. Sokan csak a halálos ágyukon döbbennek rá, hogy mennyire egyedül vannak, és nagyon sajnálják, hogy hagyták elsikkadni a barátságokat. Pedig az utolsó órákban már csak ezek a dolgok érnek valamit: a kapcsolatok és a szeretet. Nem a pénz. Az igaz barátokat meg kell tartani.

5. Meg kellett volna engedni magamnak, hogy boldog legyek!

Ez az óhaj meglepően gyakori a halálos betegeknél. Ha jobban belegondolunk kapcsolódik a legelső kívánsághoz. Ha a saját vágyaink után megyünk, és nem másoknak akarunk megfelelni, akkor valószínűleg boldogabbak leszünk. Így, ha ezt a kívánságot lebontjuk apró elemeire, rájövünk, hogy a boldogság is döntés kérdése. A változás, a változtatás azonban nem megy könnyen mindenkinek. Az ettől való félelem, pedig megakadályozza őket abban, hogy boldogok legyenek, így áll a legtöbb ember a saját boldogsága útjába.

Te ne engedd, hogy veled ez történjen, válaszd a boldogságot most, amíg egészséges vagy!

Forrás: themindunleashed.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...