2022.10.31. 10:53:08 5711 221

Amikor nem a jó viselkedésért jár a piros pont – Így űzd el a borotválás után megjelenő pöttyöket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A borotválás utáni piros pöttyök megjelenése viszonylag gyakori jelenség. És legyünk csak őszinték: elég kellemetlen is. Pedig megelőzni sem ördögtől való feladat, csupán némi odafigyelést igényelne a dolog. De előfordul, hogy már későn kapcsolunk, és a piros pöttyök ott éktelenkednek rajtunk.

Női borotva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női borotva

Arról már korábban is írtunk, hogyan előzheted meg az intim területek borotválása után megjelenő piros pöttyöket (ide és ide kattintva frissítheted fel a tudásod). De mi van akkor, ha elmaradtak a megelőző intézkedések? Nagy valószínűséggel kipattogott a bőröd, amit szeretnél minél előbb eltűntetni, ugye? Akkor feltétlenül olvass tovább!

  • Kezdjük a legdrasztikusabbal! Ha sem a megelőző, sem a csillapító módszerek nem hatnak, és a jelenség elég bosszantó, sőt, kifejezetten mélyek a gyulladásos részek, keress fel egy szakembert, bőrgyógyászt, aki speciális terápiát ajánlhat majd.

  • Ne légy saját magad ellensége! Ugyan fontos, hogy megnyugtasd a bőröd, ha már megjelentek rajt a piros pötyik, ám nem mindegy, hogy mivel! Kerüld az alkohol és/vagy parfüm tartalmú termékeket, mert tovább irritálhatják az érzékeny bőrt. (Rettentően csípni is fog…:-))

  • Csak csínján a napsugarakkal! Ha lehet, ne közvetlenül az intim területek borotválása után menj napozni, napfény híján szoláriumozni, hiszen a (nap)sugarak nem lesznek éppen jó hatással az amúgy is érzékeny területre. Ezeken kívül a csobbanást is hanyagold egy kis ideig, akár a sós tengervízben, akár egy klóros vízzel megtöltött medencében szelnéd a habokat. Szóval, maradj a parton egy ideig!:-)

  • Kezeld, de nem nyomkodd! Cink tartalmú, vagy valamilyen gyulladáscsökkentő kenőccsel sokat segíthetsz a pöttyök javulásán. Ám ha elkezded nyomkodni, „szadizni” a kis pöttyöket, csak rontasz a helyzeten, hiszen tovább fokozhatod a gyulladást.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...