2022.09.25. 14:00:31 5584 218

A piros pöttyös nem mindig az igazi – Így kerüld el a borotva utáni pöttyöket 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték hölgyeim: ha tehetnénk, a szőrtelenítést simán kipöckölnénk a csajos teendőink közül. Mert sokszor macera, meg néha fáj, ha nem tartós módszert, gyakran kell csinálni, vagy éppen költséges az adott szőrtelenítési lehetőség. Vagy éppen nem 100 %-osan azt az eredményt érjük el, amit szeretnénk.

Női borotva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női borotva

A borotválás utáni piros pöttyök nem nyújtanak túl esztétikus látványt, és ráadásul ne is kifejezetten egészségesek. Mit tegyünk, hogy elkerüljük? Előző cikkünkben már 5 tippet megosztottunk ezzel kapcsolatban. Most következzen 5 újabb hatásos módszer!

Elő az ollót!

Megeshet, hogy a szőrtelenítésre váró részen túl hosszú lesz a szőr, így a borotva már nem elegendő. Ilyenkor ollóval érdemes rövidebbre vágni a szőrtelenítésre váró részen a „hajacskát”, hogy a borotva majd könnyebben tüntesse el a nem kívánt szőrszálakat.

Száraz helyett legyen nedves!

Amúgy is, de az intim területen főleg hanyagold a szárazon borotválást! Ez sokkal, de sokkal jobban kikészítheti az intim részek érzékenyebb bőrét! Inkább a nedves borotválást válaszd, és mindenképpen használj borotvagélt vagy –habot. Érzékenyebb bőrűek választhatnak borotválkozó olajat is, ezzel is csökkentve az irritációt, illetve a piros pöttyök kialakulásának lehetőségét. Minden esetben a legjobb választás a parfüm- és illatmentes verzió.

Válaszd a helyes irányt!

A szőrt mindig a növekedés iránynak megfelelően távolítsd el a borotvával. Ha nem így teszel, hanem ellenkező irányban próbálod lenyírni, akkor nagyobb az esélye a sérülések és a pöttyök keletkezésének.

Nem mindegy, mit használsz utána

Sőt, hogy egyáltalán használsz-e valamit a szőrtelenítés után! Ha nem, akkor szerezz be olyan készítményeket, melyek nyugtató hatással vannak bőrödre, nem irritálják azt. Érdemes elolvasni az összetevőket, az alkoholtartalmú krémeket kerüld, mert csíphetik a frissen nyírt területet.

Az sem mindegy, mi van a nadrág alatt!

Fontos, hogy az intim területek epilálása után kerüld a szűk, túl passzos fehérneműket, vagy a tangát, mert így nagyobb az esélye, hogy kidörzsölődik a bőröd. Ezen kívül pedig érdemes odafigyelni, hogy fehérneműid 100 % pamutból készüljenek. Így jobban szellőzik a bőröd, ami borotválás után sem elhanyagolható szempont.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...