2022.09.18. 14:07:56 6038 207

A piros pöttyös nem mindig az igazi – Így kerüld el a borotva utáni pöttyöket 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték hölgyeim: ha tehetnénk, a szőrtelenítést simán kipöckölnénk a csajos teendőink közül. Mert sokszor macera, meg néha fáj, ha nem tartós módszert, gyakran kell csinálni, vagy éppen költséges az adott szőrtelenítési lehetőség. Vagy éppen nem 100 %-osan azt az eredményt érjük el, amit szeretnénk.

Borotválás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borotválás

Aki a borotválás módszerével él, valószínűleg ismeri az apró, piros pöttyöket, amik a szőrtelenítés után nem sokkal jelennek meg a bőrön. A pöttyösödés főleg az intim területeket érinti, ami nem csoda, hiszen itt viszonylag érzékeny a bőr. Hogyan akadályozhatjuk meg a zavaró pöttyök keletkezését? Íme, néhány tuti tipp, amivel elkerülheted ezeknek az apróságoknak a kialakulását. Csak nyugalom, ne gondolj semmi ördöngösre, csupán egy kis odafigyelés a titka mindennek.

Nem baj, ha előtte már megmártózol

Ha tudod, hogy aznap este a borotválásé is lesz a főszerep, végy egy forró fürdőt! Merülj el a kellemesen meleg habokban, hogy a pórusok kitáguljanak, ezzel is megkönnyítve a szőrszálak eltávolítását. Ha lehet, használj antibakteriális tusfürdőt, ami alaposan megtisztítja a bőrödet, ezáltal megakadályozza a különböző kórokozók bejutását a szervezetünkbe.

Ha elmaradt a forró fürdő

Megejtheted a borotválást fürdés vagy éppen zuhanyzás közben is. A hatás ugyanaz: bőröd felpuhul, a pórusok kitágulnak, a szőrtelenítés könnyebb lesz.

Ha életlen, cseréld ki!

Ugye, azt nem kell hangsúlyoznunk, hogy ha a borotvapengék életlenek, akkor muszáj őket, eldobható esetén az egész borotvát cserélni? Egy életlen borotvával csak nyirbálod a szőrszálakat, így fokozhatod a sérülések kialakulásának esélyét.

Csökkentsd az esélyt

Hogy biztosan elkerüld a piros pöttyöket, szőrtelenítés után zuhanyoztasd le az érintett bőrt, vagy hideg vízzel benedvesített törcsivel töröld át. Ez összehúzza a pórusokat, így a kórokozóknak kevesebb esélyük van bejutni a szervezetükbe. De a benőtt szőrszálak, kellemetlen piros pöttyök kialakulásának esélye is kisebb.

Na és utána?

Utána érdemes alaposan áttörölni az érintett területet, de ha lehet, az eddig használt törölköző helyett válassz finomabb, puhább kozmetikai kendőt vagy mikroszálas kéztörlőt. Ezek bármelyike elég puha ahhoz, hogy ne sértse meg, ne dörzsölje tovább az amúgy is érzékeny területet.

Következő cikkünkben 5 újabb tippet osztunk meg Veletek!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...