2022.12.08. 09:35:00 5543 224

Amikor az öngondoskodás visszaüt: Így értékeld át önmagad értékelését!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogyan a hobbikból is könnyen szenvedélyek lesznek, úgy uralkodhat el rajtunk az öngondoskodás mértéke is. Kérdezhetnéd, hogy mi is a gond azzal, hogyha törődsz magaddal? Semmi! A gond akkor van, amikor szinte csak magaddal törődsz.

Tükörkép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tükörkép

Sokat hallhattál már az önszeretet és az öngondoskodás fontosságáról, amit sok szakértő szintén oszt. Azonban ennek a mindennapjainkba történő beépülésének és annak egészséges mértékének kontrollálva kellene lennie. Mikor máskor lenne a legjobb alkalom ennek átgondolására, mint a csodás adventi időszak?

Amikor a kevés is megerőltető

Vannak néhányan, akiknek olyannyira nagy erőfeszítést okoz a környezetünk által diktált életmód, hogy az elvártnak sugallt öngondoskodási szint inkább stresszes, minthogy pihentető. Nem kell ugyanazokat a rutinokat követnünk, mint mások.
Ami másnak jól eshet - vagy van rá ideje és pénze - az nem biztos, hogy számunkra is megfelelő kifejezése az önszeretetnek.
Ha úgy érezzük, hogy nem eléggé tudatos, természetes vagy túlságosan megerőltető az eddig követett öngondoskodási forma, érdemes eltöprengeni azon, hogy miért is választottuk pont azt?
Ha pedig élvezetesnek találjuk, de megerőltető kivitelezni, gondoljuk újra a napi rutint és észszerűsítsük, ahol lehet. Igenis, mindenkinek jár heti szinten némi kikapcsolódást jelentő énidő, akár aktívan, akár passzívan szeretnénk eltölteni azt!

Amikor a kevesebb több

Van, amikor annyira élvezzük azt a kellemes érzést, ami a hosszú időn nélkülözött önszeretet révén jut nekünk, hogy teljesen belefeledkezünk abba.
A korábbi életünk körvonalai könnyen elmosódhatnak, annyira beszippanthat minket az öngondoskodásként választott tevékenység. A feltöltődés roppant lényeges része az életünknek, de ne essünk át a ló túloldalára!
A testsúlyunkkal való túlzott foglalkozás és az egészségünkkel kapcsolatos, olykor kimondottan káros hiedelmek mentén történő öngondoskodás (pl. szélsőséges étrend, megerőltető edzés) különösen aggályos lehet.
Hamar elmaradásba kerülhetünk, ha túlságosan előnyben részesítjük a számunkra kellemes tevékenységeket, és a környezetünk is hamar megérezheti, hogy nem fordítunk már rájuk ugyanakkora figyelmet. Az adventi időszak tökéletes lehetőség arra, hogy az elveszített egyensúlyt visszaállítsuk.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...