2024.07.19. 17:43:55 5665 209

Amikor az egyedüllét nem társas magány! – Szabadság a párkapcsolatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyedüllét fontossága egy párkapcsolatban gyakran alulértékelt, pedig alapvető szerepet játszik mindkét fél személyes boldogságában és a kapcsolat egészséges működésében. Az egyedül töltött idő lehetőséget ad az önreflexióra, a személyes érdeklődési körök felfedezésére és a saját érzelmek feldolgozására.

Szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem

Ez a fajta személyes tér segít megőrizni az egyéni identitást és erősíteni az önbizalmat, ami elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott párkapcsolathoz. Az egyedüllét tehát nem a kapcsolat elutasítását jelenti, hanem annak támogatását és erősítését, hiszen két önálló és boldog egyén alkotja a legjobb párt.

Szakemberek is úgy gondolják, hogy az egyedüllét, ha úgy tetszik, az énidő rendkívül fontos egy kapcsolaton belül, hiszen:

  • … nem lesz túl sok a felesleges vita! Bizony, egy idő után el is kezd hiányozni a „magány”, a saját tér. Ez nem egy vitás helyzetet szül, úgyhogy még egy nyomós érv, hogy néha érdemes egyedül lenni!

  • … nem csak a „mi” létezik! Egy idő után hajlamosak vagyunk csak a közös érdekeinket nézni, saját magunkról már-már meg is feledkezünk. Pedig ahhoz, hogy a „mi” boldog lehessen, szükséges az „én” boldogsága is.

  • … meg kell őrizni a varázst! Ha azzal vagy, akit szeretsz és aki viszontszeret, annál jobb nincs is a világon! De néha el kell vonulnotok egymástól, hogy értékeljétek aztán újra a másik közelségét, társaságát. A viszontlátás öröme pedig mindennél nagyobb boldogság lesz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...