2019.07.21. 13:39:03 7037 258

Amikor a pihenés veszélyes is lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen a pihenés nem azért veszélyes, mert esetleg túlpihenjük magunkat (óóó, bárcsak…:-)), hanem egyéb, más okok, nyűgök okozhatnak kellemetlen perceket a pihenésünk, nyaralásunk alatt. Hogy mik ezek, és hogyan érdemes felkészülni rájuk, vagy éppen elkerülni őket? Íme, néhány tipp!

Nyaralás alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás alatt

Bizony, előfordulhat, hogy éppen a jól megérdemelt pihenésünk alatt ér el minket valami nyavalya. Ilyenkor hajlamosak vagyunk lazábban venni az életet, kevésbé figyelni magunkra, környezetünkre. Pedig egy kis felkészüléssel nem egy kellemetlenség elkerülhető lenne.

Ha nem bírja a poci

Ha itt a pihi ideje, talán egyetlen szervünk, aminek nem adunk szabadságot, az a gyomrunk. Hajlamosak vagyunk ilyenkor nem odafigyelni az ételek mennyiségére, de a minőségére sem, aminek aztán könnyen következménye lehet egy kiadós gyomorrontás. Ügyeljünk az étkezésre ilyenkor is, nehogy a nagy „habzsi-dőzsivel” rontsuk el nyaralás szép napjait.

Ha már a gyomrunk!

Mosatlan gyümölcs? Ugyan, mi baj történhet, hiszen nyaralunk? Ám a szervezetünkbe ilyen módon bevihető baktériumok, vírusok nem szabadságolják magukat, úgyhogy ne legyünk restek megmosni ezeket a finomságokat! Ha mégis beüt a baj, és összeszednénk valami csúnyaságot, legyen az utazó patikánkban a jól bevált gyomorvédőnkből, hogy pocakunk könnyebben regenerálódjon.

Ha támadnak a gombák…

Sajnos, a vízpart is rejt veszélyt magában, hiszen akár a talajon lépdelve, akár a medence hűs vízében megmártózva, összeszedhetünk különböző gombás fertőzéseket. Úgyhogy ha sétálnánk, ne feledkezzünk meg róla, és bújjunk bele a strandpapucsunkba. Ha pedig megmártóztunk, a vízből kijőve cseréjük le a vizes fürdőruhánkat szárazra. És persze, az sem árt, ha nálunk van a jól bevált krémünk, ecsetelőnk, ha sürgős segítség kellene a pihi alatt.

Vigyázat, csúszásveszély!

Ez a tábla nem véletlenül kap helyet a medencék partján, mellékhelyiségekben, hiszen ezek vizes, nedves padlózata nem kis veszélyt jelenthet számunkra. Elcsúszunk, rosszul esünk, és máris kész a ficam, húzódás, törés. Úgyhogy, strandpapucs fel, ha sétálni szottyanna kedvünk. És csak óvatosan rohanjunk!:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...