2021.09.30. 09:30:00 5748 192

Amikor a hobbi nyűg - Meddig erőltessük a különórát a gyereknél?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tanuljon is, mozogjon is és fejlessze például a kézügyességét is, de hová fér bele a játék és a pihenés? Természetes, ha a gyereknek néha nincs kedve vagy energiája a heti rutin minden egyes pontjához. Azonban vegyük észre, ha ezek a panaszkodások rendszeressé válnak, hovatovább a teljesítmény rovására is mennek!

Túlterhelt kisiskolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlterhelt kisiskolás

Az intő jeleket ne intézzük el annyival, hogy majd a hétvégén kipiheni magát a gyerek. A határokat természetesen fontos meghatározni, de hiába számít jellemépítőnek a kitartás és a szolidaritás, ha a foglalkozás miatti szorongás a mentális (és fizikai) egészség rovására megy.

Amikor jobb megszökni, mint megszokni

A kitartás nem fog személyiségjeggyé válni, ha rendszeresen olyan dologban kell részt venni, amit nem élvezünk.

Komolyan fontolóra kell vennünk a különóráról történő leiratkozást, ha a gyerek sorozatos fizikai rosszullétre hivatkozva próbál kibújni a részvétel alól. Ez már nagyfokú szorongásra utalhat, aminek a forrását minél előbb fel kell deríteni. Lehet, hogy olyan megoldható akadályról van szó, amihez a szülői támogatásra is szükség van.

Ismerjük fel, ha az adott foglalkozás a mi vágyaink beteljesülésének kedvéért került be a programok közé: Amennyiben a gyermekünk nem élvezi úgy, ahogyan azt mi tettük volna, ne erőltessük tovább az adott hobbit.

Keressétek közösen az arany középutat!

Amikor „csupán” izgulás áll a probléma hátterében, nincs veszve semmi: Ilyenkor érdemes átbeszélni, hogy mi az oka ennek, így önbizalmat tudunk csepegtetni a gyerkőcbe. Ha erre az esetre gyanakszunk, érdemes időt adni a beszokáshoz a gyereknek a kurzus végéig.

Van, hogy az oktató személye, van, ahol a meghatározott és elérendő célok nem passzolnak gyermekünkhöz. Ilyenkor nem a tevékenység fajtáját kell lecserélni, hanem egy másik klubot/lehetőséget kell keresnünk.

Természetesen előfordulhat, hogy túlságosan be van táblázva a gyerkőc. (Ne feledjük, hogy mindenkinek más a teherbírása, így felesleges azokkal a frázisokkal jönni, amik egy másik gyerek kitartásához hasonlítják őt.) Ültessük le a gyereket és hallgassuk meg, melyik különórák a hasznosabbak és élvezetesebbek számára, így a rangsor végén állókból el lehet hagyni néhányat. Ezáltal csökken a rá nehezedő nyomás és fesztelenebbé fog válni.

De akkor sincs nagy probléma, ha félbe kell hagyni valamit, ezeket az energiákat fordíthatjuk más (vagy nagyon hasonló) dolgokra. A döntésben az is sokat segíthet, ha listázzuk, hogy mi szól a tevékenység mellett és mi az, ami nehezíti a folytatást. A lényeg, hogy éreztessük gyermekünkkel, hogy ez a döntés teljesen rendben van.

Forrás: www.gyerekkelvagyunk.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...