2022.10.25. 12:05:00 7046 242

Amiért mégiscsak jó halloweent ünnepelni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz már nem csak a nevében van itt; a tavaszias hőmérsékletet egyre gyakrabban váltja fel a hajnali fagy, amikor a dér kristályként csillan meg a pókhálókon. A nappalok egyre rövidebbek, és a sötét térnyerését az emberek különböző ünnepeken megtartásával próbálják színesíteni. Miért is ne ragadnánk meg minden alkalmat erre?

Sütés halloweenkor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütés halloweenkor

Következő hazai ünnepünk a mindenszentek és a halottak napjának kettőse, azonban mielőtt ideérne a november, egy kevésbé elfogadott -angolszász - szokás zárja az októbert.
A mítosz úgy tartja, hogy halloween estéjén a holtak szellemei visszatérnek az élők világába, akik őket megtévesztve szörnyek és rémségek bőrébe bújnak. Az álcázó jelmezekből pedig az évszázadok során vidám fesztivál kerekedett.

Miért érdemes megünnepelni a halloweent?

Az élet és a halál körforgásának ünnepén elengedhetjük a negatív energiákat, hogy megünnepelhessük az újjászületést.

Tarts egy második farsangot!

Aki nem bírja a horrorisztikus részleteket, bújjon kevésbé rémísztő maskarába. Napjainkban a halloween lényege a játékos ijesztgetés, és az, hogy az este folyamán jól érezzük magunkat.

Faragjunk töklámpást!

A sárga őszi jelkép dekorációs értékét saját tervezésű faragással tehetjük még aktuálisabbá. A világító arc vagy alakzat eredetileg a rosszindulatú szellemek távoltartására szolgált, ami valljuk be most sem jön rosszul. Ráadásul a gyerekek is rendkívül élvezik a tökfaragást.

Legyen a főszerep a vámpíroké!

Szórakoztató estének nézhetünk akkor is elé, ha csak egy tematikus filmes programot tervezünk aznapra. Ha az angolszász ünnephez nem tudunk kapcsolódni, próbáljunk máshonnan közelíteni hozzá: Drakula erdélyi rémtörténete a vámpírkultusz hihetetlen népszerűségét hozta el a világban. A legjobb pedig az, hogy a vámpíros alkotások a Twillight trilógiától kezdve sokféle mélységig állnak a rendelkezésünkre.

Süssünk ronda vagy rémísztő süteményeket!

Ismét egy nagyon szórakoztató családi program kicsiknek és nagyoknak. A habókos vagy szellemes sütemények kinézetének pedig csak a képzeletünk szabhat határt.

Ha még ennél is kisebb feneket szeretnénk keríteni a halloweennek, fussunk össze a barátainkkal és igyunk meg egy finom sütőtökös lattét, vagy szeljünk fel közösen egy egész sütőtökös pitét!
Ha pedig nem vágyunk társaságra, otthon is tudunk lazítani egy sütőtökös illatgyertya társaságában.

Karakter: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...