2023.05.02. 10:05:00 6083 260

Amiért egy gyümölcscentrifugára idén már tényleg szükséged lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs egészségesebb italunk – természetesen a tiszta vízen kívül - a zöldségek és gyümölcsök frissen préselt levénél! Ilyenkor a lényeg, hogy a préselendő alapanyag megbízható forrásból származzon, és más facsarhatjuk is a tápanyagdús italunkat.

Gyümölcsprés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsprés

Miért nem elég a turmixgép a háztartásba? Teljesen más textúrát ad a benne feldolgozott ételnek, és a gyümölcshús miatti sokkal sűrűbb állagot sokan nem is szeretik meginni. Nem mindegy azonban, hogy kemény vagy puha húsú gyümölcsöket, esetleg ezekkel együtt zöldségeket is szeretnénk-e préselni, mivel a különböző mechanikával ellátott gépek más és más eredményt produkálnak:

A prések közül pl. az ikercsigás, úgynevezett lassú (hideg) prések megbirkóznak a keményebb alapanyagokkal is, valamint több és minőségileg is jobb levet képesek kipréselni a bele pakolt zöldségekből és gyümölcsökből a többi gyümölcslé készítő készülékhez képest.
Vegyük figyelembe a választáskor, hogy a forgókéses centrifugák a leveles zöldségek és a gyógynövények levének préselésekor nem tudnak megfelelő teljesítményt nyújtani, míg azok, akik kifejezetten csak narancslevet készítenének a reggelijük mellé, nyugodtan maradhatnak az elektromos citrusfacsaró megvásárlásánál.

Amiért érdemes beruházni egy gyümölcslé készítő készülékbe:

  • Ezeknek a tápanyagdús leveknek nagy előnye, hogy a napi ajánlott gyümölcs és zöldség mennyiség nagy részét el tudjuk fogyasztani ital formájában még akkor is, ha egyébként jellemzően húsételekből áll az étrendünk.

  • A házilag kinyerhető zöldség- és gyümölcslé megspórolja azt a fajta kutakodást, amit a bolti gyümölcslevek és zöldség alapú italok címkéjének böngészése során végeznénk. Mert megnézzük, hogy mi is kerül a poharunkba, ugye?

  • Ezek az otthon préselt levek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott adalékot pl. tartósítószert vagy színezékeket. Akinek nem elég édes a kapott lé, cukor helyett édesítheti italát a kedvenc mézével.

  • A facsart levek azoknak is egészséges alternatívát nyújtanak, akik nem isznak elegendő folyadékot az okból, mert unják a víz „ízét”. A cukros és szénsavas üdítők tökéletes alternatívája a friss gyümölcslé, amely kellemesen lehűtve is remek szomjoltónk lesz a nyári hőségben is.

  • Nem szükséges a külsőleg is tökéletes, ezáltal drágábban adott alapanyagok megvásárlására szorítkoznunk, így lényegesen olcsóbban jön ki egy liternyi préselt lé ára a bolti termék áránál!

  • A préselés után visszamaradt növényi részek változatos módokon kerülhetnek további felhasználásra: Sütemények, krémlevesek készítéséhez is használhatóak, vagy a komposztba is kerülhetnek.

  • Az otthoni préselés révén környezettudatosabb életmódot folytathatunk, hiszen nem termelünk olyan szelektívként gyűjtendő hulladékokat nagy számban, mint az üveg vagy a karton italos doboz.

Az összehasonlítás forrása: www.naturprojekt.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...