2021.07.11. 15:13:35 8624 266

Ami mindig beválik! Hűsítő házi praktikák a leégésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Nyár van és semmi baj!” - Kivéve, ha nem vagyunk elég körültekintőek, és nem figyelünk a magas UV-sugárzás okozta veszélyekre. Nincs is rosszabb egy szuper nyaraláson a leégett bőr fájdalmánál, ezért, ha már megvan a baj, ezeket a hűsítő praktikákat vesd be a kellemetlen érzés csillapítása érdekében!

Napozás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás után

Az E-vitamin ereje

Bármennyire is szeretjük a napbarnított bőrt, azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a napozás szabadgyököket szabadít fel, amelyek károsítják bőrünk egészségét. Ezért is tanácsos ilyenkor az antioxidánsban gazdag E-vitamint tartalmazó krémeket a leégett bőrre kenni, sőt E-vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani, ugyanis belsőleg is hatásosnak bizonyulnak.

A tejföl hatása

A tejfölt okkal nevezik az örök klasszikusnak, ha leégésről van szó. Valóban segítség lehet a kellemetlen tünetekre, azonban, ha átmelegedett a bőrön, akkor érdemes lemosni és esetleg újra hidegen felkenni. Ugyanis rászáradt állapotában inkább zavaró, mint kellemes érzés a tejföl jelenléte.

Az Aloe vera gyógyítása

Nem csak a gyógynövényt kedvelőknek ajánljuk. Az Aloe vera megszünteti az égő és maró érzést. A csodanövény előnye az is, hogy nem csak leégésre, hanem különböző bőrsérülésekre is használhatod. Csak törj le egy darabot, és kend be vele az érintett bőrfelületet, azonnal érezni fogod a jótékony hatását.

Az uborka hidratáló ereje

Persze ilyenkor érdemes uborkasalátát is készíteni, azonban a gyulladt felületekre is tökéletes megoldás ez a zöldség. Tanácsos paradicsommal pépesíteni, és ezt az egyveleget a leégett bőrre kenni. Minél hidegebb, annál hatásosabb a fájdalom csillapítására.

A kamillás víz előnye

A kamilla önmagában is nyugtató hatású, naponta többször is átkenheted vele a leégett bőrt. Célszerű levendula olajat is a kamillás vízhez tenni, így hamarabb megnyugszik a bőr. Ezek hiányában a hűvös fürdő is nagy segítség lehet, akár többször egymás után.

Mikor fordulj orvoshoz?

A leégésnek is vannak fokozatai, azonban, ha a kivörösödés mellé erős fájdalom is párosul, ha hólyagok alakulnak ki, ha kisgyerekek vagy csecsemők égnek le, ha iszonyatos fejfájás gyötör, ha nyakmerevséget vagy szédülést és hányást tapasztalsz, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz! Nagyon fontos, hogy figyeljünk a napégés megelőzésére. Érdemes délelőtt 10 és délután 15 óra között inkább árnyékban lenni, és a nagy melegben bőséges folyadékot fogyasztani.

Forrás: unipatika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...