2019.08.29. 12:25:43 9995 299

Álmot hozó ételek: nassolj jól lefekvés előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ragaszkodsz a késő esti étkezéshez, de békés álmokat is szeretnél, akkor most jól figyelj! Léteznek olyan „aljas” ételek, amelyek elfogyasztása után jó messzire el fog kerülni az álom, viszont az ételek egy másik csoportja épp ellenkező hatással bír az emberi szervezetre.

Édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édesburgonya

A későn vacsorázók, vagy a notórius nassolók jó barátjává válhatott a jól bevált banán, amit a mostani felsorolásunkban található rágcsálnivalók felválthatnak. Az alábbiakat érdemes a nap végén fogyasztanunk, mert ezek azok a további ételek, amelyek álmossá tesznek:

ASZALT SZILVA

A melatonin, azaz az alvást szabályozó hormon előállításához fontos tápanyagokat tartalmaz: magnézium, B6-vitamin és kalcium.

CSERESZNYE

Nagyszerű melatonin-forrás, rendszeresen fogyasztva szabályozza az alvásciklust.

ÉDESBURGONYA

Kalcium, kálium és magnézium, ezek a makroelemek segítik elő a pihenést.

ÉTCSOKOLÁDÉ

A test és elme ellazításáról a szerotonin nevű anyag gondoskodik.

FÜGE

A roston kívül értékes ásványi anyagokat tartalmaz – magnézium, kálium és vas -, amelyek kulcsfontosságúak az elalváshoz.

GÖRÖG- és SÁRGADINNYE

Magas víztartalma miatt mindkettő hidratál, a görögdinnyében lévő rostok pedig segítenek elkerülni a további éhséget is.

KAMILLA és GYÖMBÉRTEA

Mindkét gyógytea fogyasztása hidratáló és gyomornyugtató, ráadásul a kamilla köztudottan még idegnyugtató hatású is.

PISZTÁCIA

A B6-vitamin, a magnézium és a fehérje hozzájárul a jobb alváshoz. Viszont csak 1 kis marékkal javasolt enni belőle késő este, mert a túl magas kalóriatartalom bevitel éppen ellenkező hatást vált ki, mint amit szeretnénk! Egy marék mandula is hasonló hatást vált ki.

ZAB

Ne csak reggelire fogyasszuk, hiszen melatoninban gazdag, és vércukorszint növelő tulajdonsága révén előidézhető vele az álmosság érzése.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/g796/sleep-inducing-foods/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...