2024.03.13. 15:33:00 6517 236

Állandóan mások érzelmi reakcióit figyeled? Ez állhat a háttérben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakran előfordul, hogy a veled kapcsolatban állóktól megkérdezed: „Jól vagy?, Dühös vagy? Esetleg valamit rosszul csináltam?” És folytatod a kérdezgetést akkor is, ha a másik azt válaszolja, hogy minden rendben, jól érzi magát? Az, hogy mások érzelmeit folyamatosan fürkésző tekintettel figyeljük, a saját biztonságunk megőrzésére való törekvésből fakad. Amikor megkérdezzük: "Jól vagy? ” Úgy értjük, hogy: ÉN jól vagyok-e? Megbízhatom benned?

Mire gondolhat? Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mire gondolhat? Fotó: 123rf.hu

Ez abban az esetben természetesnek mondható, ha kiszámíthatatlan, következetlen, érzelmileg reaktív szülők neveltek fel minket. Ezáltal megtanuljuk, hogy a szükségleteink a szüleinkével nem fognak találkozni, és emiatt elkezdjük minden energiánkat kívülre koncentrálni. Azaz figyeljük mások hangulatváltozásait vagy arckifejezéseit, megpróbálva előre látni a viselkedésüket, hogy megvédhessük magunkat.

A csend kiemelkedően hat az effajta érzelmi monitorozásra. Amikor valaki csendben van, feltételezhetjük, hogy dühös. Főleg, ha szüleink hajlamosak voltak kiszámíthatatlanul „felrobbanni”, úgymond előzmények nélkül.

Amennyiben már felnőve észreveszed ezt a berögződést magadon, ne hallgasd el! Beszélgess nyíltan a partnereddel/környezetedben élőkkel erről, és tudasd velük, hogy észreveszed, hogy ezt csinálod. Aztán, amikor késztetést érzel arra, hogy megfigyeld mások érzelmeit, vegyél mély lélegzetet, és kérdezd meg magadtól: mitől félek én most? Trenírozd magad arra, hogy elfogadd a választ, amit kapsz. Amikor azt állítják: „Nem haragszom rád.”, igyekezz elhinni azt. Tudd, hogy többé már nem a te szereped, hogy megfejtsd egy másik ember érzelmi állapotát!

Forrás: The holistic psychologist - Dr. Nicole LePera

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...