2016.12.24. 13:35:06 8575 257

Ajándék a fa alatt – Az első karácsony a babával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki-ki már „felkészülten”, egy fél éves örökmozgóval várja az év legszebb ünnepét, másnak az új kis jövevény lesz a karácsonyi ajándék.:-) Ami közös bennük, hogy ez a karácsony, és innentől kezdve minden fenyőfaillatú ünnep más, különleges lesz. Most már ő, ha tesó, tesók jönnek, akkor ők lesznek ilyenkor a középpontban.

Karácsonyi baba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi baba

Persze, nem csak a lelkünkben lesz más az ünnep, hanem a dolgok addigi menete is borul picit. A lényeg persze, hogy meglegyen ilyenkor is a belső béke, de azért ehhez tenni, tervezni is kell. Íme, néhány gyakorlati tanács.

Készülj fel!

Idén már ne számolj azzal hogy az ünnep előtt 1-2 nappal kitakarítasz, feldíszíted a lakást, becsomagolod az ajándékokat.:-) Tervezz meg mindent előre, mit mikor szeretnél csinálni, akár listát is készíthetsz a teendőkről, beszerezni való dolgokról. Sem Nektek, de a kisbabának pláne nem jó, ha ideges, frusztrált szülők futkoznak körülötte az ünnepek előtt, alatt.

Rokonok, barátok, látogatás

Ezt sem árt előre végiggondolni, hogy mikor, hova tudtok elmenni, úgy, hogy az ne zavarja meg túlságosan a baba napirendjét. Persze, ilyenkor lehet lazábban kezelni a napi dolgokat, de azért a reggeli mókás öltözés rituáléja, és az esti fürdetés ne csússzon meg nagyon, ha lehet. Ha megoldható, és bírjátok a vendégsereg fogadását, akár hozzátok is mehetnek, az otthoni környezetben kevésbé sokkoló a babának a sok idegen, vagy félig idegen arc.

Óvakodj a túl nagy elvárásoktól!

Ami a lényeg: ilyenkor is a baba ritmusához kell igazítani a dolgokat. Ne aggódj, ha megcsúsztok egy-egy látogatással, ha nem minden úgy alakul, hogy elterveztétek. Ez erről szól, ez az első karácsonyotok, a lényeg, hogy idén már egy valódi angyalkával ünnepelhettek. Se magaddal, se partnereddel szemben ne támassz túl nagy elvárásokat.

Alakítsátok ki együtt a hagyományokat!

Fontos, hogy megbeszéljétek, ki milyen ünnepi hagyományt tart fontosnak. Míg ketten voltatok, talán ez annyira nem volt fontos, de most, hogy már család vagytok, előtérbe kerül ez is. Vitassátok meg a pároddal, ki mit szeretne átörökíteni a saját családjától hármatok (vagy többetek) családi ünnepébe.

Az ajándékozás öröme

Míg pici a baba, a neki szánt ajándékok még nem is igazán neki, hanem a szülőknek szólnak. Ilyenkor még jöhetnek olyan praktikus dolgok, mint etetőszék, autósülés és így tovább. Aztán van, hogy a gyerkőcöt éppen akkor éri a karácsony, amikor is a kedvenc ajándéka a csomagolópapír lesz – isteni, ahogy az a színes bigyó csörög, zörög, ahogy szanaszét cincálhatja a kezével.:-) Aztán később jöhetnek a játékok, ruhácskák, könyvek. Arra ügyeljünk, hogy a család, barátok ne érezzék kötelezőnek valami méregdrága ajándék beszerzését – inkább hasznos, természetes anyagból készült játékokat válasszanak ők is. De ruhával például soha nem lehet mellélőni.

Ne most akarj Te lenni a háziasszonyok gyöngye

Persze, karácsonykor mindenki valami különlegeset enne. De ez a karácsony ne az a karácsony legyen, amikor valami újjal kísérletezel, és órákat állsz a tűzhely mellett, miközben a gyerek sír, mert unatkozik, vagy egyszerűen éhes. Maradj a jól bevált recepteknél, esetleg kicsit feldobhatod őket, de semmi cicoma.

Fotóóóó!!!

Nem a háttér, a fények, a beállítás lesz a lényeg, hanem a baba elkapott pillanatai, ahogy először rácsodálkozik a fára, az ünnepi fényekre, ahogy minden energiájával arra koncentrál, hogy apró fecniket készítsen a díszes csomagolópapírból. És ahogy hárman (négyen, öten és így tovább :-)), együtt vagytok ezen a szép ünnepen. Ments jól el ezeket a fotókat, és ne feledkezz meg a biztonsági másolatról is – soha vissza nem térő pillanatok ezek, nehogy elvesszenek:-)

Csak lazán!

Ne másoknak, a rokonoknak, barátoknak, nagyszülőknek, keresztszülőknek igyekezz megfelelni, hanem koncentrálj magatokra. Nyilván a család minden tagja kíváncsi az apróság első karácsonyára, de ne hagyd, hogy ők befolyásoljanak, hogy arra kényszerítsenek, hogy márpedig a Szentestét itt, vagy ott, vagy amott töltitek. Ez most ár a Ti ünnepetek, hiszen család lettetek.

Forrás: familie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...