2018.09.21. 17:13:50 9659 339

Ágyazz meg a tükörtojásnak! – Reggelire, ebédre vagy vacsorára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nincs vele különösebb problémánk, szeretjük, valamiért mégis igencsak ritkán van nálunk tükörtojás. Leginkább a spenót, sóska mellé készül, egyébként nem nagyon. Akkor már inkább a rántotta. De azt hiszem, ennek a tojásételnek az egyeduralma a következő recept elkészítése után bizony megtörik…:-)

Tükörtojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tükörtojás

Mert a tükörtojás is elkészíthető némi csavarral! Íme!

Tükörtojás trükkösen!

Ami kell hozzá:

  • 6 darab tojás

  • 20 dkg hagyma

  • 2 evőkanál zsírosabb vaj

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál őrölt paprika (édes)

  • friss zsálya

  • só, bors

Ahogyan elkészítheted:

A hagymát pucold meg, majd vágd karikákra. A zsályaleveleket szedd le a szárról, mosd meg, és konyhai törlőkendővel itasd le róla a nedvességet. 1 evőkanál vajat hevíts fel egy serpenyőben (olyan serpenyőt válassz, aminek fedője is van). Pirítsd meg rajt a zsályaleveleket, majd szintén konyhai törlőkendővel itasd le róla a felesleges zsiradékot. A maradék vajat is melegítsd fel. Közben a hagymakarikákat forgasd bele a lisztbe, és közepes lángon, körülbelül 10 percig pirítsd! Ízesítsd sóval és piros paprikával. A tojásokat egyenként üsd rá a hagymára, egy kanállal kicsit igazgasd el őket, majd egy mehet a fedő a serpenyőre. Közepes lángon süsd meg! Ha kész, sóval, borssal ízesítsd, majd szórd meg a pirított zsályalevelekkel.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...