2019.11.27. 12:23:01 8016 236

Adventi naptárrá változó városháza és koncertek Székesfehérváron
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A városháza élő adventi naptárrá változik, a Püspöki Palota kertjéből adventi udvar lesz, valamint rengeteg koncert várja a látogatókat az adventi időszakban Székesfehérváron.

Adventi vásár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi vásár

A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök azt hangsúlyozta, hogy fontos megélni az ünnepeket, szeretetben és lélekben készülni az egyik legnagyobb keresztény ünnepre. Az adventi időszak a belső megújulásról is szól, ebben szeretne az emberek segítségére lenni az adventi udvar - fűzte hozzá.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy a város ünneplőbe öltözik és különleges programokat kínál ahhoz, hogy bárki megélhesse advent időszakát. Szeretnék elérni, hogy ne ajándékok utáni rohanásról, hanem mosolyról, nyugalomról, lelki felkészülésről szóljon ez a négy hét - mondta.

Visiné Farkas Katalin, a Székesfehérvári Egyházmegye munkatársa közölte, hogy szombaton tizennegyedik alkalommal nyílik meg az adventi udvar, amely minden hétvégén várja a látogatókat. A kínálatból kiemelte az egyházmegyei intézmények tanulóinak műsorát, a karácsonyfadísz- és adventikoszorú-készítést, a gyertyagyújtásokat.

Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője elmondta, hogy a pénteken kezdődő és december 24-ig tartó Fehérvári Advent programsorozat egyik leghangulatosabb eseménye idén is a Kisangyalok karának vasárnapi fellépése lesz: ez már az ötödik alkalom, amikor a város iskoláinak kisdiákjaiból álló alkalmi kórus a legszebb karácsonyi dalokkal áll a közönség elé a Városház téren. Jelezte, hogy a város adventi koszorúján vasárnap esténként gyújtják meg a gyertyákat.

A sajtóanyag szerint különleges vendége is lesz a Fehérvári Adventnek: december 7-én a finn Mikulás érkezik a városba.

Minden este élő adventi naptárrá változik a városháza a fényfestésnek köszönhetően: a mesebeli kastély ablakai kinyílnak, s színészek, énekesek, zeneiskolások előadásában hangzik el egy-egy dal, mese, vers a karácsonyig tartó időszakban.

A négy adventi hétvégén zenés műsorok, koncertek várják a látogatókat: az első vasárnapon, a Kisangyalok kara előtt Vörös Janka és Fövenyi Máté duóját hallhatja a közönség, utánuk Gájer Bálint koncertje következik. A második hétvégén az Alba Regia Vegyeskar, a Merry Go Round Duó, a Nyári Aliz és Edit, majd a Mits-Horváth Quartet koncertezik az adventi színpadon. A harmadik hétvégén fellép a Vox Mirabilis kórus, a Szőke Nikoletta Quartet, Nagy Lili és Lakatos Levente, valamint Wolf Kati. Az utolsó hétvégén, Bebe, a Boka Boogie Band valamint Szűcs Gabi és Csemer Boglárka zenekarának műsorát hallhatja a közönség.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.