2017.11.29. 15:40:48 13692 412

Adventi koszorú saját kezűleg - még meghittebb lesz a készülődés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pár nap, és kezdődik az adventi időszak, aminek egyik jóformán kötelező kelléke az adventi koszorú. Túl azon természetesen, hogy a katolikus liturgiában az adventi koszorú színei – három lila és egy rózsaszín gyertya – komoly szabályrendszert tükröztek, mára az adventi koszorúra sokan leginkább díszítőelemként tekintenek.

Adventi koszorú készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi koszorú készítése

Mit is jelentettek az adventi koszorú hagyományos színei?

A lila a bűnbánat színeként jelenik meg, a rózsaszín pedig mindig advent harmadik vasárnapját, az örömvasárnapot hivatott jelképezni, ami azt is jelenti, hogy közel már az ünnep, az Úr eljövetele.

Boltit vagy otthonit

Dömpingszerűen találkozhatunk a virágboltokban a szebbnél szebb, díszesebbnél díszesebb koszorúkkal, szinte csak a pénztárcánk szabhat határt annak, hogy milyen tarkaságot veszünk meg otthonra. No, de! Mért is ne csinálhatnánk meg otthon mi saját kezűleg a saját adventi koszorúnkat? Nem bonyolult, nem nehéz, pontosabban attól függ, mi magunk mennyire bonyolítjuk túl, és mégiscsak a mi kis díszünk lesz egészen karácsonyig, hiszen a saját kezűleg készült adventi koszorúnkkal egészen más lesz az ünnepi szeánsz hangulata.

Amire szükségünk lesz

  • Jó sok tuja
  • egy – lehetőleg – mohás alapkoszorú
  • kötöződrót
  • metszőolló
  • tűződrót
  • szalagok, díszek, gyertyák, gyertyatüskék
  • esetleg ragasztópisztoly

Hogyan fogjunk hozzá

A tuját felszabdaljuk 10-15 cm-es darabkákra, jó sok legyen belőle, hogy szép legyen a koszorú. Amikor ezzel megvagyunk, a koszorúalapra hurkoljuk a spulni kötöződrótot, és szépen körkörösen elkezdjük ráapplikálni az alapra a tuja darabokat. Körbe-körbe haladunk, amíg egy formás, borzas kis koszorút nem kapunk. Ekkor eldolgozzuk a drótot a hátán, és késznek tekintjük az alapot.

Ízlésünkön és fantáziánkon múlik, hogy innentől kezdve hogyan díszítjük a továbbiakban. Elsőnek a gyertyatüskékbe szúrjuk a gyertyákat, ezeket elhelyezzük a koszorún. Az apró díszeket tűződrótra tesszük, és azokat is az alapba szurkodjuk, akár a gyertyák mellé, akár körben. Színes szalagokból szalagcsokrokat készítünk, ezt is tűződrótra erősítjük és ezek is mehetnek bele a koszorúba.

Akár a hagyományos utat választjuk, akár valami egészen más forma és színvilágot, az eredmény akkor is ugyanaz: egy egyedi csodálatos adventi koszorú, ami csak a miénk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...