2021.01.01. 15:33:19 15015 295

A világ három legmérgezőbb étele
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondolnád azt, hogy ha a szakács nem végzi jól a fogás elkészítését, akkor halálos kimenetele is lehet az étel elfogyasztásának? Mutatjuk, melyek a világ legveszélyesebb ételei!

Fugu, gömbhal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fugu, gömbhal

Annyira szeretünk étterembe járni, nemcsak egy program, hanem nagyszerűen kielégíti az ízlelőbimbóink sóvárgását, ha valami nem megszokottra és különlegesre vágyunk. Sokan vagyunk, akik a biztonságos, ám de annál ízletesebb variációt választjuk. Azonban vannak olyan ételek, amelyek elfogyasztásával úgymond bizalmat szavazunk a szakácsnak. Ennek a bizalomnak az ára az életünk is lehet, mert, ha hibázik a séf és rosszul készíti el a fogást, akkor azzal halálos mérgezést okozhat nekünk.

A tömeggyilkos: Gömbhal

A világ legmérgezőbb hala a gömbhal, azaz a japán fugu. Elegendő egy példány ahhoz, hogy közel 30 ember veszítse az életét. Egy tetrodotoxin nevű neurotoxin van a májában, ami megtalálható a bélrendszerében és a bőrében is egyaránt, ez a toxin az emberi szervezetbe jutva szépen lassan lebénítja az egész testet, az idegrendszert, majd leállítja a légzést és az áldozat meghal. Általában a halhúsból és uszonyából készítenek ételt, de a veszélye miatt ezt nem végzi el akárki. A speciális gyakorlat és képzettség elengedhetetlenül fontos ennek az ételnek az elkészítéséhez. A szakácstól függ, hogy a vacsora ne tragédiával, hanem valódi elégedettséggel záruljon. Te megkóstolnád?

A jamaikai méreg: Ackee gyümölcs

Ne gondold, hogy csak a fugu veszélyes! A gasztronómia világában igen nagy népszerűségnek örvend a karibi országokban, ezen belül Jamaicában az ackee gyümölcs. Itt is az elkészítésén, továbbá a szüretelésen van a hangsúly. Ugyanis, ennek a gyümölcsnek rendkívül mérgező a magja, és az éretlen gyümölcs húsában nagyon sok a hypoglycin nevezetű méreg, amely az emberi szervezetbe jutva hányást, kómát és akár halált is okozhat. Viszont az érett sárga gyümölcshúst szívesen fogyasztják a helyiek tengeri hallal párosítva. Szerintük különleges gasztronómiai fogás.

A Kepayang gyümölcs

Ezért a gyümölcsért egészen Délkelet- Ázsiáig kell utaznunk. Pontosabban Indonéziába, vagy Malajziába. Az extrém gasztronómia kísérletezők imádni fogják ezt a hatalmas méretű gyümölcsöt. Ajánlatos az utazás mindazoknak, akik szeretik extrémen megélni a gasztronómia élményeket. Bár a gyümölcs maga súlyosan mérgező a hidrogén-cianid tartalma okán, ám mégis számos helyi étel alapanyagát szolgálja. A gyümölcs magjait fogyasztják, azt is úgy, hogy alaposan megfőzik, de vannak, akik a földben erjesztik, majd vízzel alaposan kimossák. Ezt követően a magokat megőrlik és a porból egy úgynevezett rawon szószt készítenek. Ezt használják több zöldséges és húsos fogáshoz is egyaránt. Ugye, mennyire jól hangzik?

forrás: femina.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...