2021.05.16. 10:59:56 10357 280

A tökéletesen tiszta ruha 6+1 titka – Avagy: így moss hatékonyan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan az automata mosógép nagyban megkönnyíti az életünket, az viszont igaz lehet, hogy olyan alaposan és szépen nem minden esetben mos, mint a jó öreg forgótárcsás. Vagy csak mi nem figyeltünk oda néhány apróságra? Ennyi lenne csak a megoldás?

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

Fuss végig a következő felsoroláson, lehet, meglepődsz majd, milyen jelentéktelennek hitt dolgokon múlhat a siker!

  • Ne pakold tele! A jól megpakolt mosógép elsőre talán idő- és energiaspórolósnak tűnhet, ám semmiképpen sem jár együtt az alapos mosással. A víz és a mosószer sem éri mindenhol a ruhákat. Emellett még károsíthatja is a mosógépet, hiszen az telepakolt dobban a ruhák vizes állapotban még nehezebbek lesznek, túlterhelve ezzel a masinát.

  • Kezeld a foltot! Akármilyen szuper masinád van, a makacs foltot érdemes előkezelni, ha szeretnéd megszabadítani a ruhadarabot a nem oda illő „mintától”.

  • A mosógépre is ráfér a tisztítás! Nem árt időnként a mosógépet, annak dobját, a mosószeres tartályt is áttörölni. A gép ajtaját, illetve a mosószerest is hagyd nyitva minden mosás után, hogy megelőzd a kellemetlen szagok, illetve a penész kialakulását.

  • Készülj fel! A ruhákat színek, de anyagok szerint is érdemes szétválogatni.

  • A lyukak okozói! Te is tapasztalod, hogy kedvenc pólód mehet a levesbe, mert mosás közben a foltokat ugyan elveszítette, de cserébe kapott néhány apró lyukat? Ennek okozója nagy valószínűséggel egy nyitva hagyott cipzár volt. Ügyelj rá, hogy mosás előtt húzd fel a cipzárt, gombold be a gombokat, zárd össze a tépőzárat. Utóbbit akár érdemes külön kis zsákban mosni, mert egy apró tépőzár is nagy károkat okozhat a ruhákban.

  • Csak mértékkel! Ha úgy gondolod, a több mosószer használat nagyobb hatékonysághoz vezet, sajnos tévedsz. Nem érdemes nagyobb adagot használni belőle, hiszen foltot hagyhat a ruhákon, és nem valószínű, hogy hatásosabb lesz.

  • Ne ess túlzásba! Ahogy a túl sok mosószer, úgy a túl forró víz sem lesz minden esetben a kimosandó textíliák jó barátja. Ráadásul energiát sem spórolunk vele. Csak csínján a hőfokkal!

Forrás: bildderfrau.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...