2022.03.24. 12:45:00 6174 229

A stressz az élet megrontója! De mi van, ha mégsem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismered a mondást a citrommal és a limonádéval, igaz? Nos, hasonlóképpen járhatunk el a stresszel is: Amikor stresszes helyzetbe kerülsz, azt kihasználhatod arra is, hogy a jólétedet javítsd! Csak a te reakciódon múlik a dolog végkimentele!

Kíváncsi nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kíváncsi nő

Való igaz, hogy a stressz testi és lelki egészségünkre nézve jó eséllyel lehet negatív hatással, azonban egyre több bizonyíték támasztja alá a stresszről való gondolkodás fontosságát. Mentális egészségünk javításához útmutatásért a sportolókhoz érdemes fordolnunk.

A stressz-szemlélet

Akik a stresszt egyoldalúan csak az élet negatív velejárójának tekintik, igyekeznek teljes mértékben kerülni azt. Mások viszont meglátják a stresszben rejlő pozitív lehetőséget is, ők azon vannak, hogy minél jobban ki tudják aknázni a teljesítményre és termelékenységre gyakorolt jótékony hatását.
Erőteljes összefüggés figyelhető meg tehát a pozitív gondolkodásmód és a stresszes helyzetek megítélése között, vagyis azok, akik az útjukba kerülő nehézségeket nem problémaként, hanem megoldandó feladatként látják, azok könnyebben túl tudnak rajtuk jutni.

A sportolók tipikusan olyan személyek, akik nap, mint nap olyan helyzetben találják magukat, amelyre vajmi kevés ráhatásuk van. Nem csupán az élsportolóknál, de már a szabadidejükben sportoló egyéneknél is megfigyelhető, hogy azok akik a stresszes helyzeteket képesek kihívássá formálni, jobb mentális egészségnek örvendenek, továbbá több energiával rendelkeznek.
Amennyiben egy versenyző a stresszt nem tisztán negatívumként élik meg, motiváltabbakká válhatnak, így teljesítményük is javulhat.

Változtass gondolkodásmódot!

Azok a nem sportoló emberek, akik a stressz okainak és hatásainak tudatában vannak, képesek megváltoztatni a gondolkodásmódjukat. A stresszre adott nem mindig negatív reakcióink, pl. stressz érzése helyett izgatottság, a tanulmányi teljesítményt is képesek javítani.
Természetes nem elegendő eldöntenünk azt, hogy holnaptól kezdve másképpen gondolunk a stresszre. Különböző rázós helyzetbe kell képzelnünk magunkat és gyakorolni kell azt is, hogyan reagálhatunk ezekben az esetekben. A megnövekedett pulzusszámot például fordíthatjuk energiaszintünk növelésére.
A nyomás alatti boldogulással szűnni fog a szorongás is, így a vizualizációra épülő gyakorlás során elfogadhatjuk a stressz jó oldalát.

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.