2019.03.25. 14:23:05 17775 365

A ricinusolaj újra hódít – Mire használhatod?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régi-új csodaszer a szépségápolásban és az egészségmegőrzésben a ricinusolaj, melyet egy kicsit mintha elfelejtettünk volna, pedig ott a helye a háztartásban! Mire is használták a régi öregek és a szakértők még ma is?

Ricinusolaj hajra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ricinusolaj hajra

A híres-neves hashajtó

Belsőleg alkalmazva főként hashajtóként vált ismertté a ricinusolaj. Ha őszinték akarunk lenni, akkor bizony eláruljuk, hogy borzalmas az íze, csak valamilyen hasonlóan erős, jellegzetes ízzel lehet elnyomni, mint például a citrom, a fahéj vagy a kávé, szóval érdemes belekeverni valamibe, ha fogyasztjuk.

A szépségipar kis mindenese

A ricinusolajat a szépségipar kapta fel újra, mivel egy gazdaságos hidratáló megoldás, amit nemcsak a bőrünkre alkalmazhatunk.

Ricinus a hajra

Ha a hajvégeidet ricinusolajjal ápolod, elbúcsúzhatsz a töredezéstől, az elvékonyodástól. Szépségen fényes és sima lesz, a kifésülést is segítheti. Hogyan alkalmazd? Mosd meg a hajad, majd a törülközővel alaposan itasd le a vizet róla. Kend be a hajvégeket, várj 20 percet, majd moss újra hajat. Ha ezt elmulasztod, előfordulhat, hogy zsíros érzetű lesz a hajad. A száraz, fénytelen, egészségtelennek tűnő hajjal csodákat művelhet a ricinusos kezelés. Heti 2-3 alkalommal is bevetheted. Ha sok kis „babahajad” van, amelyek hajlamosak össze-vissza szállni, és a frizurád kevésbé menő tőlük, akkor nyugodtan kenj egy pici ricinusolajat ezeknek a tövére. De tényleg csak egy mini adagot, hogy elkerüld a zsíros hatást!

Ricinus a szempillára és a szemöldökre

A szemöldök és a szempillák dúsítását is elősegítheti a ricinusolaj a goodhousekeeping.com szépségszakértői szerint. Hogyan alkalmazd? Egyszerűen végy egy üres szempillaspirálos tégelyt, töltsd fel a olajjal, és esténként húzd át vele a szemöldöködet és a szempilláidat. Ha nincs ilyen tégelyed, akkor lehet kapni sima szempillaspirált vagy szemöldökkefét. Tölts ricinus olajat egy pici edénykébe vagy üvegcsébe, és ebbe mártsd a spirált vagy kefét. Minden este alkalmazhatod.

A körömre

A körömágy ápolására is fantasztikusan jól használható a ricinusolaj. Ez a terület is hajlamos kiszáradni.

Hogyan alkalmazd?

Egyszerűen csak töröld át a körmöket és a körömágyat egy ricinusolajjal átitatott vattapamaccsal. Szépen hidratált körömágyak és fényes körmök – jól hangzik a végeredmény, igaz?

Száraz bőrre

A ricinusolaj zsírsavakban gazdag összetevőinek köszönhetően az extrém száraz bőrrel is felveszi a harcot. Olyannyira segíthet a bőr rugalmasságát visszaállítani, hogy a várandós nőknek is ajánlják a használatát, mivel hatékony lehet a terhességi csíkok, striák kialakulása ellen is. A talp, a sarok és a könyök száraz bőré is hidratálhatod vele.

Hogyan használd?

A legegyszerűbb, ha esténként közvetlenül a normál testápoló után a kényes területekre egy kis ricinusolajat is felviszel.

Mivel a ricinusolaj elég nehéz és zsíros, érdemes lehet más olajokkal összekeverni, hogy könnyebb legyen a használata és jobban beszívódhasson. 2:1 arányban a kókuszolaj, a shea vaj vagy a barackmagolaj is jó kombinációt adhat. (2 egység egyéb olaj, 1 egység ricinus).

Forrás: ricinusolaj.hu, goodhousekeeping.com/beauty/a20707265/castor-oil-uses/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...