2017.04.21. 17:28:10 11090 287

A pirostól lendületbe jössz! - Ezért öltsd magadra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindenki kedveli a piros színt, hiszen akár túlságosan hivalkodó is lehet. Éppen ezért nem való minden alkalomra, és nem is áll jól mindenkinek. Vannak olyan személyiség típusok, akiktől ez a szín a lehető legtávolabbra áll. Mégis érdemes néha - akárcsak mutatóban egy picit - magunkra ölteni, különösen amikor egy kicsit magunk alatt vagyunk.

Piros nyári ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Piros nyári ruha

Tudniillik a piros szín élénkítő hatással van ránk, feltölti a lemerült elemeket - átvitt értelemben - és újra lendületbe hoz. Ezenkívül megemelheti a vérnyomást, növelheti a légzésszámot, és képes lehet a belső folyamatok felgyorsítására. Ha alacsony vérnyomásod van, lehet, eléred a kívánt hatást egy kis piros kiegészítővel: egy piros öv hölgyeknek vagy piros nyakkendő uraknak. Természetesen nem mindegy, hogy milyen árnyalatot választasz.

A világos piros árnyalatokkal nem lőhetsz mellé

A világos árnyalatok jelképezik többnyire a pozitív dolgokat, mint például a szerelem, a szenvedély és az élvezet. A sötét vörös, bordós árnyalatok jelképezhetnek erőt, bátorságot és vágyódást, ugyanakkor dühöt, agressziót, sőt, akár rosszakarást is.

A vörös fény

Ha valamely testműködés nem elég aktív, akkor vörös fénnyel felélénkíthetjük. A következő esetekben alkalmazható: lassú vérkeringés, vérszegénység, legyengült izomzat, merevedési zavarok, fagyás, menstruációs fájdalmak, női problémák (ekkor érdemes piros bugyit is viselni), székrekedés és rossz bélműködés. Az infralámpa egyáltalán nem megvetendő dolog.

A gyökér-csakra színe

Érdemes a gyökér-csakra harmonikus működését elősegíteni, hiszen az ayurveda tanításai szerint ez a csakra fejezi ki a földdel és teremtményeivel való kapcsolatodat, amely kihat az életbe vetett hitedre és az életerődre. Ha elég nyitott a csakra és megfelelően működsz a világban, akkor úgy érzed, hogy a céljaid könnyen megvalósíthatod, könnyebben veszed az akadályokat, és számodra természetes, hogy mindened meglesz, amire szükséged van. Hálás vagy mindenért, amit kapsz. Az élet körforgásába beletartozol, és ezt elfogadod. Egyszerűen jól érzed magad a bőrödben és a világban. A piros színnel megerősítheted magadban ezt az életfelfogást, és véres verejték nélkül menetelhetsz a kitűzött célok felé. Mert végtelen erőd van, és ezt a pirossal megfelelően támogathatod.

Mindig divatos

A piros egy kicsit olyan mint a fekete és a fehér. A szép (esetleg szexi) piros ruha, soha nem megy ki a divatból, viseld bátran, hiszen egy jó szabásvonallal igazi klasszikus!

És ha már a piros ruhánál tartunk, ez a jelenet biztosan megvan mindenkinek:

Remélem kedvet kaptál a piros színhez akkor is, ha eddig nem tartozott a kedvenceid közé, és már holnap viselni fogod.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...