2022.04.12. 12:10:00 6726 181

A pénzügyi szorongás túllép rajtunk - Így hat ki a szakmai életünkre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok munkavállaló hiába dolgozik teljes állásban és vállal túlórát vagy másodállást, nehezen vagy nem olyan színvonalon él meg, amelyet elvárna magának és családjának. A kedvezőtlen anyagi helyzet akkor is nyomot hagyhat az élet további területein, amikor nem csúcsosodik ki adósságspirálban.

Szorongás a munkahelyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szorongás a munkahelyen

A pénzügyi nehézség súlyosan befolyásolhatja a munkavállalók teljesítési képességét, amely talán csak erkölcsi és etikai segítség hatására lendülhet fel, amennyiben az anyagi lehetőségek nem változnak.

A pénzügyi stressz és a mentális képességek

A pénzhiány egy olyan elemi probléma, amely pszichénkben a szorongás által észrevétlen érzelmi káoszt és demoralizáló pusztítást idézhet elő. Az ilyen nyomás alatt álló személy számára nehezebben megy a tanulás és a problémák megoldása, sőt már maga a pénzügyi bizonytalanság lehetőségének gondolata is képes fizikai fájdalmat előidézni. Az adósság miatt kialakult stressz csökkenti a mentális egészségügyi problémákkal szembeni ellenállóképességünket és növelheti a munkahelyi stressz kockázatát.

A pénzügyi ismeretek és a pénzügyi műveltségünk hiányosságai híven tükröződnek családi költségvetésünk állapotában, és az ezáltal okozott stressz csökkenő munkahelyi termelékenységhez vezethet. A pénzügyi szorongás hatására alvásproblémák is felléphetnek, az álmatlan éjszakák pedig tovább tépázhatják koncentrálóképességünket. Ebből az ördögi körből rettenetesen nehéznek tűnhet kitörni, azonban tudatos tervezés és döntések hatására végül akár megtakarítani is elkezdhetünk!

Létezik kiút!

A szakmai önképzés és kiemelkedő szorgalom révén szakmai előre jutást érhetünk el, amely valószínűleg magasabb juttatásokkal jár, így bármennyire is lehangoltak és leterheltek vagyunk, érdemes egy kevés időt szakítani előmenetelünk lehetővé tételéhez.
A jól kezelt adósságokkal párhuzamosan azt fogjuk érezni, hogy a pénzügyi stressz csökken és egyre könnyebben teljesítünk egy megpróbáltató munkahét végén is.
Az adósságrendezés mikéntjét (költségek csökkentése) ésszerű pénzügyi tanácsokat követve sajátíthatjuk el. Önmaguktól az apró, de pozitív változást hozó lépésektől jobban fogjuk érezni magunkat.

Forrás: www.debt.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...