2019.01.31. 15:02:44 10991 417

A párkányra ültetett háziorvos és kozmetikus: aloe vera
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az aloe veráról számos elismerés született a felfedezése és használatba léptetése óta. Azon gyógyhatású növények közé sorolódik, amelyet a népi gyógyászat hamarabb felfedezett és a gyakorlatban alkalmazott is, mint a tudomány.

Aloe vera cserépben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aloe vera cserépben

A legtöbb nő (és nem csak!) örömét lelheti ebben a növényben, hiszen természetes gyógyszerként és kozmetikumként egyaránt alkalmazhatja, ráadásul ki sem kell lépnie az ajtón, amennyiben ügyeskedik és saját házorvosát és kozmetikusát cserépbe ülteti és az ablak párkányára helyezve mindig hozzáférhetővé teszi.

Az afrikai ősmúlttal rendelkező, liliomfélék családjához tartozó, nem kevesebb, mint 250 fajjal büszkélkedő Aloe Verának már az ókori egyiptomiak (6000 éve!) felismerték gyógyításra, egészségmegőrzésre és szépségápolásra alkalmas jellemvonásait. A sivatagi liliomnak is becézett természetes antibiotikumot ma már számos formában használhatjuk, így: spray, gél, krém, koncentrátum és víz formában egyaránt (igény szerint). Az Aloe Vera egyik rokonát, a trópusi Aloe feroxot idült székrekedés ellen használják, ám világszerte tagadhatatlanul elterjedtebb és méltán elismertebb az igazi Aloe Vera növény.

A sivatagi liliom, alias aloe vera főbb ismérvei

Megközelítőleg 160 hatóanyagot tartalmazó növényről beszélünk esetében, amelyek között fellelhető:

  • 13 féle vitamin és ásványianyag
  • 15 enzim
  • aminosavak
  • fehérjék és zsírsavak
  • cukormolekulák
  • illóolajok
  • valamint a seb gyógyulását előmozdító szaponinok.

Az acemannán nevű Aloe Vera-összetevő a kötőszövetek esszenciális építőeleme, melyet az ember csupán serdülőkorig képes magától előállítani, ezt követően valamiképpen biztosítani kell a bevitelét.

De miért olyan fontos az acemannán?

Az anyag tulajdonságai abban nyilvánulnak meg, hogy mozgósítja az emberi szervezet vírusokkal, gombákkal és baktériumokkal szembeni ellenállását (vagyis az antibiotikus hatást erősíti). Az orvosok nagy figyelmet szentelnek az acemannán (ami a szibériai tajgagyökérben és a ginszengben is megtalálható anyag) hatására az AIDS és rák elleni küzdelemben.

Amiért az aloe vera egyetlen párkányról sem hiányozhat

  • verhetetlen harcos a fertőzések elleni csatában (minimalizálja a fertőzésveszélyt, előmozdítja a sebgyógyulást)
  • a szervezetre tisztító- és erősítő hatást gyakorol
  • képes helyreállítani a sugárkárosított szöveteket
  • fájdalom csillapítására is alkalmazható
  • ásványianyagokban, vitaminokban és nyomelemekben gazdag
  • égési sérülések gyógyításában is hasznát vehetjük.

Fontos megjegyezni róla, hogy a friss Aloe-levél rendelkezik a legnagyobb hatóanyag-fokkal, így egy újabb érv lépett színre az otthoni cserépben tartás mellett. Az otthoni bőrápolás elengedhetetlen természetes terméke, mellyel a makacs bőrhibákat is korrigálhatjuk.

Forrás: Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok A növényvilág gyengéd gyógyító ereje Mérték Kiadó (56-65.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...