2023.04.21. 13:59:20 6133 244

A Nagyszülő, és aki mögötte van 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyszülőnek lenni izgalmas feladat. Kicsit hasonló, mint anno a szülőség volt, csak kisebb felelősséggel és sokkal-sokkal több kényeztetéssel! Ám ne legyünk naivak, nem mindenki szeret lubickolni a nagyszülői szerepben. Sőt! Van, aki megtartja a tisztes távolságot önmaga és az unokák között…

Család nagyszülőkkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család nagyszülőkkel

Az „ahány ház, annyi szokás” a mamák, papák esetén is érvényesül. Vagyis ahány nagyszülő, annyiféle nagyszülői szerep létezik. Ám ha jobban szemügyre vesszük, 8 nagyobb csoportot azért meg tudunk különböztetni egymástól. Íme, az első 4 „csapat”.

Ilyen a nagyszülő, ha…

...imád kényeztetni

No, hát ő az, akinél biztos mindig van valami édesség, akár ő látogatja meg az unokát, akár az unokák őt. Az pedig csak természetes, hogy egy-egy családi ebéd alkalmával a gyerekek kedvencét IS elkészíti. Mindig van egy kedves szava az apróságokhoz, és mindig jut egy nagy ölelés vagy puszi tőle, bármennyire is siessünk. Kitalálja, minek örülnének az unokák a legjobban, és naná, hogy meg is kapják a gyerekek.

... nem felejtette el, milyen volt szülőnek lenni

Sőt, a szülői feladatok kivitelezése, mint pelenkázás, öltöztetés és a többi, sem kopott el az évek folyamán. Így neki nem okoz gondot újra pelust cserélni, etetni és egyéb „apróságokat” megoldani. Hidd el, kincs egy ilyen nagymama, mind a szülők, mind az unokák számára.

... igyekeznek kiélvezni a nyugdíjas éveket

Ők leginkább utazgatnak, kirándulnak, programot szerveznek, szóval maximálisan igyekeznek kihasználni a nyugdíjas éveket. Emiatt sajnos ritkán elérhetőek, mint segítség. De az unokákat nem restek meglátogatni és megajándékozni egy-egy út után.

... elszokott a gyerektársaságtól

Sokszor érzed úgy, a nagyiékat bizony zavarja a hangos gyerekzsivaj, a „műsoros” pelenka cseppet sem kellemes illata, a gagyi gyerekdalok, a tejbepapi, a gügyögés meg úgy általában minden, ami egy gyerekkel jár? Hát, ilyen is van. Nem minden nagyszülő tud/akar kiteljesedni ebben a szerepben, mert úgy érzi, szülőként ő már megtette a kötelességét.

Következő cikkünkben 4 újabb nagyszülő „típussal” ismerkedhetsz meg.

Forrás: missmum.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...