2024.02.06. 12:50:56 5120 213

A legjobb választás a tengeri halak kínálatából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kutatásokból kiderült, hogy azon népcsoportoknál, ahol sok halat esznek, jóval kisebb arányú a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, mint azokban az országokban, ahol nem rendszeresen kerül halétel az asztalra. Pedig a tengeri halak (is) rendkívül tápláló étkek, tele vannak omega-3 zsírsavakkal, fehérjékkel és más fontos tápanyaggal. Azonban nem mindegyik járul hozzá egyenlő mértékben az egészségünkhöz. Ebben a cikkben felfedjük, mely tengeri halakat érdemes választani az egészségre gyakorolt hatás, valamint az íz szempontjából is.

Tengeri halak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tengeri halak

Lazac

A lazac kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek esszenciálisak az agy és a szív egészségéhez. Gazdag fehérjében és D-vitaminban is. Válaszd a vadon élő lazacot, mivel ezek gyakran kevesebb szennyeződést tartalmaznak, mint a tenyésztett változatok.

Tonhal

A tonhal is kitűnő omega-3 zsírsav-forrás, emellett magas fehérje- és B-vitamin-tartalommal rendelkezik. Azonban ügyelj a tonhalfajok közötti különbségekre. A kisebb tonhalfajok, például a csendes-óceáni tonhal, általában kevesebb higanyt tartalmaznak.

Szardínia

A szardínia gazdag omega-3 zsírsavakban, kalciumban, valamint szelénben és D-vitaminban. Ezekben a kis halakban alacsonyabb a higanytartalom.

Tőkehal

A tőkehal kiváló fehérjeforrás, alacsony zsírtartalommal. Azonban gazdag a számunkra oly fontos omega-3 zsírsavakban és B-vitaminokban. Különféle fajtái közül a tengeri tőkehal a legjobb választás, mivel ezek kevesebb higanyt tartalmaznak.

Szivárványos tengeri pisztráng

A szivárványos pisztráng gazdag omega-3 zsírsavakban és D-vitaminban, miközben kevesebb higanyt tartalmaz, mint néhány más tengeri hal. Válassz fenntartható forrásokból, hogy támogasd a környezetvédelmi kezdeményezéseket.

Szardella

A szardella apró hal, de tápanyagokban gazdag. Omega-3 zsírsavakban, D-vitaminban és kalciumban bővelkedik. Könnyen emészthető, és kiváló választás lehet szendvicsekhez vagy salátákhoz.

Mit érdemes figyelembe venni?

Higanytartalom: Kerüld a nagyobb higanytartalmú tengeri halakat, különösen a termetesebb ragadozókat, mint a cápák vagy a kardhalak.

Fenntarthatóság: Támogasd a fenntartható halászatot, válaszd az ilyen forrásokból származó tengeri halakat.

Frissesség: Fordíts kiemelt figyelmet a friss vagy jól fagyasztott tengeri halakra a legjobb íz és tápanyag minőség elérésének érdekében.

A tengeri halak rendkívül értékesek az egészségünk szempontjából, és szerencsére széles kínálatukból csemegézhetünk. A fent említett halak hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott étrendhez és az egészséges életmódhoz. Ne csak az ízüket élvezd, hanem a jótékony hatásaikat is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...